Fondul Proprietatea se vinde la jumatate de pret si poate fi mai rau

Data publicarii: 18-10-2011 | Bursa

Actiunile FonduluI Proprietatea (FP) se tranzactioneaza in acest moment cu o reducere de aproape 60% fata de valoarea neta a activelor din portofoliul sau. Actiunile au  scazut sub pragul de 0,45 lei / titlu, in timp ce valoarea calculata a averii sale este de 1,0902 lei / actiune. Nu ajuta gesturile "de sus" ale Franklin Templeton.

Fondul Proprietatea repeta istoria societatilor de investitii financiare (SIF) de la cota Bursei de Valori Bucuresti (BVB), care sunt aproape dintotdeauna cotate sub valoarea oficiala calculata a activelor din portofoliu, pe motiv ca societatile care traiesc din investitii de capital sunt prin definitie riscante. 

"Definitia" de mai sus a extins pierderile actionarilor FP pana la proportii  la care nimeni nu s-ar fi gandit acum un an, inaintea listarii fondului la Bursa, cand se spera chiar atingerea si depasirea valorii nominale a actiunii FP, de 1 leu. Sa nu uitam, ca in urma cu un an nu se mai gaseau de vanzare actiuni FP, pe piata "gri",  la pretul la care se gasesc astazi la bursa.

Integral in Money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: