Rasvan Radu: UniCredit Tiriac Bank are in bilant titluri de stat in valoare de 900 milioane euro

Data publicarii: 18-10-2011 | Finante-Banci

UniCredit Tiriac Bank are in bilant titluri de stat in valoare de 900 de milioane de euro, a declarat luni presedintele executiv al bancii, Rasvan Radu, care a precizat ca acestea sunt achizitionate in functie de oportunitatile de business.

"Titlurile de stat in bilant reprezinta 900 de milioane de euro. Achizitionam in functie de oportunitatile de business. Noi nu suntem partizanii investitiei in titluri de stat, noi vrem sa dezvoltam businessul, dar intelegem ca in anumite momente de timp putem folosi ca si 'buffer' sau ca si rezerva titlurile de stat. In primul rand, pentru a avea sume disponibile pe care la scadenta titlurilor de stat sa le aducem in business, daca situatia permite, si in al doilea rand sa ne permita o flexibilitate si o lichiditate in momentul in care am avea nevoie la banca centrala", a spus Rasvan Radu.

El a declarat ca activele bancii sunt in valoare de 20 de miliarde de lei si, pe langa acestea, institutia de credit mai are niste credite externalizate la Viena.

In ceea ce priveste o majorare de capital social, Rasvan Radu a declarat ca in prezent aceasta nu este necesara.

"Orice este posibil daca necesitatile de business o cer. La cum arata situatia in momentul de fata, avem o capitalizare corespunzatoare. Suntem peste toate palierele discutate sau agreate. In momentul de fata nu este o necesitate pentru o majorare de capital pentru Unicredit Tiriac Bank", a spus Rasvan Radu. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: