Adio creditare exuberanta! Seful Garanti: Zilele din 2006-2007 nu se vor mai intoarce

Data publicarii: 18-10-2011 | Finante-Banci

Creditarea din anii 2006 - 2007 nu se va mai intoarce, intrucat in acea perioada toate tarile inregistrau crestere economica, iar o situatie similara este greu de crezut ca va mai aparea in urmatorii ani, a declarat, intr-un interviu acordat Wall-Street.ro, directorul general al Garanti Bank, Murat Atay.

"Este foarte greu sa estimezi daca ritmul creditarii din anii de boom economic va reveni, dar, dupa parerea mea, acele zile din 2006 - 2007 nu se vor mai intoarce. La acel moment nu exista criza. Toate tarile cresteau si este greu sa mai ajungem la o asemenea situatie. In urmatorii ani este dificil sa mai vedem o crestere economica mondiala”, a precizat Murat Atay.

Garanti Bank a demarat ofensiva pe zona de retail abia in 2007, desi activeaza pe piata romaneasca de 12 ani, insa a inregistrat in perioada de criza cresteri de doua cifre pe partea de creditare.

Dupa primele noua luni din 2011, valoarea portofoliului de credite era de 860 milioane euro, in urcare cu 10% comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Integral in Wall Street

Ultimele stiri pe BankNews.ro: