Care sunt cele mai noi hipermaketuri deschise la nivel national si cate vor mai fi inaugurate pana la finele anului

Data publicarii: 19-10-2011 | Afaceri

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, este de parere ca deschiderea de noi magazine ale lanturilor de supermarketuri este un lucru bun, in masura in care aici se vor vinde cat mai multe produse romanesti. El spune ca o "regula imbatabila" arata ca productia este stimulata de consum, insa in Romania problema este ca un consum mai mare ajunge sa stimuleze de fapt productia altor tari, pentru ca majoritatea marfurilor de pe piata romaneasca provin din import.

Promotiile, tombolele si premiile anuntate i-au facut pe multi romani sa se inghesuie la inaugurarea magazinelor ale marilor retaileri.

Noi supermarketuri

  • Pana la finele anului, Carrefour, care are vanzari de 1,1 miliarde euro in Romania, a anuntat ca va mai deschide inca doua hipermarketuri - la Botosani si Deva - si inca 8 supermarketuri. "Intr-o perioada dificila, Carrefour isi mentine increderea in Romania si continua sa se extinda pe toate formatele - hipermarketuri, supermarketuri, dar si magazine de proximitate. Studiem toate oportunitatile pentru viitoare magazine, dar nu putem oferi informatii despre alte deschideri pana nu vom ajunge la acorduri finale cu partenerii", a declarat Melchior de Polignac, directorul executiv al Carrefour, citat de ZF.
  • Retailerul german Billa a anuntat recent deschiderea la Cluj a celui de-al 57-lea supermarket din Romania. Noul supermarket are o suprafata de aproximativ 550mp. In Romania, Billa, parte a grupului german Rewe, a obtinut anul trecut o cifra de afaceri de 272 milioane euro, in scadere de la 288 milioane euro in 2009, potrivit ZF.
  • Mega Image a deschis recent trei noi magazine, doua in Bucuresti si unul in comuna Domnesti, judetul Ilfov. Cu aceste noi deschideri, reteaua Mega Image a ajuns la un total de 97 de magazine.
  • Rewe Romania, care opereaza retelele Penny Market si Penny XXL, a deschis recent la Harsova al 115-lea magazin Penny Market. Reprezentantii companiei spun ca pana la sfarsitul acestui an vor mai fi deschise inca opt magazine noi. Rewe a creat, pana in prezent, aproximativ 2.400 locuri de munca.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: