Posta Romana a intrat in luna august pe profit, pentru prima data din 2008

Data publicarii: 19-10-2011 | Afaceri

Compania Nationala Posta Romana a anuntat miercuri ca si-a imbunatatit situatia economico-financiara si ca a reintrat pe profit, astfel ca profitul pe luna august a fost de aproximativ 600.000 lei, iar, potrivit analizelor financiare, trendul este ascendent pentru lunile urmatoare.

Posta Romana a inregistrat profit ultima data in anul 2008, cand la nivelul intregului an a realizat un rezultat pozitiv de 32.793 lei.

"Reintrarea pe profit a companiei se datoreaza, in primul rand, implementarii unei serii de masuri interne de eficientizare a activitatii si optimizare a cheltuielilor, in special a celor cu serviciile prestate de terti, precum si dezvoltarea de proiecte pentru cresterea veniturilor companiei. Mai exact, este vorba despre reducerea cheltuielilor cu 441 milioane euro prin rezilierea si suspendarea unor contracte nesustenabile si reorganizarea retelei postale interne - la inceputul lunii octombrie reteaua postala inregistra un numar de 5.846 subunitati postale ca urmare a deciziei de comasare - la care se adauga implementarea unui nou model de business", se arata intr-un comunicat al companiei.

Oficialii Postei Romane spun ca toate aceste masuri vor contribui la mentinerea pe profit a companiei si la imbunatatirea substantiala a situatiei economico-financiare. In plus, conducerea companiei ia in calcul introducerea in portofoliul companiei Posta Romana a produselor financiar-bancare de retail si relansarea serviciului de curierat rapid.

"Reintrarea companiei pe profit era o chestiune de timp ca urmare a masurilor ample de restructurare pe care le-am intreprins si care au culminat cu reorganizarea retelei postale si reducerea posturilor de conducere, precum si cu lansarea de noi linii de business. Directia de dezvoltare pe care o urmarim in momentul de fata si activitatile coordonate din cadrul proiectelor de crestere a veniturilor Postei Romane vizeaza consolidarea performantei economice a companiei si cresterea profitului inregistrat”, a declarat presedintele-director general al Posta Romana, Daniel Neagoe.

In ceea ce priveste anul in curs, Posta Romana estimeaza o usoara crestere a cifrei de afaceri fata de 2010, dar si pierderi nete de 810.000 lei, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli.

De asemenea, Posta Romana si-a redus la jumatate pierderile in primul semestru, la 35 milioane lei, fata de cele inregistrate in primele sase luni din 2010, de 70,33 milioane lei, pe fondul reducerii cheltuielilor. Totodata, compania a realizat in primul semestru din acest an o cifra de afaceri de 648.290.970 lei, mai putin cu aproape 8% fata de afacerile din prima parte a anului trecut, de 703.165.355 lei.

Posta Romana a avut anul trecut pierderi de 116,39 milioane lei, mai mici cu 65 milioane lei fata de pierderile din 2009, de 181,52 milioane lei, iar afacerile companiei au scazut anul trecut cu 4%, la 1,377 miliarde lei.

Posta Romana SA este o societate comerciala cu capital majoritar de stat, are peste 35.000 angajati si este operatorul national din domeniul serviciilor postale. Actionarii companiei sunt statul roman, reprezentat de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, care detine 75% din capitalul social, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capitalul social. 

NewsIn

Tag-uri:
Ultimele stiri pe BankNews.ro: