Banca Italo Romena a sarbatorit 8 ani de sprijin neintrerupt al comunitatii clujene

Data publicarii: 19-10-2011 | Finante-Banci

Banca Italo Romena a organizat in data de 13 octombrie un eveniment celebrativ al prezentei sale pe piata din Cluj-Napoca, eveniment ce s-a bucurat de participarea unor importante autoritati locale, printre care Primarul Sorin Apostu si Presedintele Camerei de Comert si Industrie Cluj Stefan Dimitriu alaturi de numerosi prezentanti ai comunitatii de afaceri locale. Acestia s-au intalnit cu conducerea Bancii: Presedintele Franco Antiga, Directorul General Giulio Simonelli, Directorul Comercial Franco Poloniato, Directorul Sucursalei Bucuresti Gheorghe Muntean alaturi de Directorul zonal Daniele Citarelli si Directorul Agentiei Cluj-Napoca Cristian But. 

Prin acest eveniment  Banca a dorit sa isi arate inca o data apropierea fata de mediul de afaceri din Cluj-Napoca reafirmand sustinerea sa fata de intreprinderile mici si mijlocii in actuala conjunctura. 

 " Evenimentul ce are loc astazi marcheaza prezenta noastra de opt ani pe piata din Cluj-Napoca, un oras care a continuat sa creasca in mod constant si care, odata depasita criza, va continua sa se numere printre cele mai importante centre economice ale Romaniei. Ne aflam astazi aici pentru a reconfirma sprijinul nostru fata de comunitatea clujeana, avand certitudinea ca impreuna vom pasi pe drumul spre succes”, a declarat in cadrul intalnirii Franco Antiga, Presedintele Bancii Italo Romena. 

"Banca Italo Romena, in Cluj-Napoca precum si in celelalte orase unde este prezenta, sta la dispozitia persoanelor fizice, companiilor si intreprinderilor cu produse si servicii de calitate, avand ca prim obiectiv crearea de valoare in timp pentru acestia. Modelul nostru de business ne-a permis inca de la inceput sa modelam solutiile financiare oferite astfel incat sa raspunda cat mai fidel posibil necesitatilor reale ale clientilor nostri. Am convingerea ca si de acum inainte, relatia deosebit de stransa pe care o avem cu teritoriul in care operam ne va conduce spre atingerea obiectivelor stabilite”, a adaugat Giuglio Simonelli, Directorul General al Bancii Italo Romena, care a amintit de modul in care Banca intelege sa fie aproape de comunitate si prin  sustinerea initiativelor culturale si educationale precum bursele de studii acordate prin intermediul Fundatiei Pitagora studentilor Facultatii de Studii Europene din cadrul Universitatii Babes-Bolyai si Premiul Marian Papahagi decernat pentru activitatea de cercetare in domeniul culturii si civilizatiei italiene. 

In cadrul evenimentului a avut loc prezentarea cartii dedicate jurnalistului de origine italiana Luigi Cazzavillan, realizata cu sprijinul Fundatiei Veneto Banca. Cartea intitulata "Un italian la Bucuresti: Luigi Cazzavillan (1852 - 1930)” este rezultatul cercetarilor profesorilor Ioan-Aurel Pop si Ion Carja asupra vietii fondatorului ziarului "Universul” (1884) si a primei scoli italiene din Bucuresti. 

"Cartea dedicata lui Luigi Cazzavillan este un proiect cultural sustinut de Fundatia Veneto Banca, reprezentativ pentru schimburile culturale dintre Italia si Romania. Prin prezentarea acestei carti in cadrul unei serate speciale dorim sa subliniem legatura permanenta a institutiei noastre cu comunitatile in care operam, in special cu Cluj-Napoca, oras care ne gazduieste.” a mai adaugat Franco Antiga, Presedintele Bancii Italo Romena.

Despre Banca Italo Romena

Banca Italo Romena a fost infiintata in anul 1980 si reprezinta un prim exemplu de joint-venture intre Italia si Romania in sectorul bancar. Din anul 2000, face parte din Grupul Veneto Banca, care se afla printre primele 12 institutii financiar-bancare din Italia. 

  Din 2001, Banca Italo Romena si-a dezvoltat treptat reteaua teritoriala si portofoliul de clienti. Dintr-o banca orientata, la inceput, catre segmentul corporate, in special catre societatile italiene, aceasta s-a deschis, cu timpul, si catre societatile romanesti si catre segmentul retail.

  Sediul central al Bancii Italo Romena se afla la Treviso (Italia), iar in Romania opereaza prin Sucursala Bucuresti, a carei retea cuprinde 22 de agentii, dintre care 5 in Bucuresti si 17 situate in cele mai importante orase. 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: