Fondul Proprietatea amana listarea la Bursa din Varsovia

Data publicarii: 19-10-2011 | Bursa

Actionarii Fondului Proprietatea au fost convocati pentru modificarea modalitatii de vot, diminuarea capitalului social cu titlurile rascumparate si bugetul pentru anul viitor, dar pe ordinea de zi a Adunarii Generale nu mai figureaza si listarea FP la bursa din Varsovia, recomandata la inceputul lunii iulie pentru primul trimestru din 2012.

Adunarea generala este programata pentru 23 noiembrie, potrivit convocatorului transmis, marti, Bursei de Valori Bucuresti. "Listarea secundara va face obiectul unei alte Adunari Generale a Actionarilor, care va fi anuntata in timp util", au declarat reprezentantii Fondului. Valoarea capitalului social al FP se va diminua cu 240,3 milioane lei, adica valoarea nominala a actiunilor rascumparate de Fond, printr-un program derulat in acest an. Astfel, capitalul social urmeaza sa scada de la 13,778 miliarde lei la 13,538 miliarde lei.

Printre propuneri figureaza si semnarea unui act aditional la contractul de administrare semnat in februarie 2010 intre Fondul Proprietatea si Franklin Templeton Investment Management Limited, dar convocatorul nu prezinta mai multe date despre acesta. Schimbarea modalitatii de vot in AGA la Fond, in formula o actiune pentru un vot, vine dupa ce participatia statului a scazut sub 33%.

Integral in Fin.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: