Valeriu Tabara: Sectorul de agricultura ecologica va fi sprijinit prin noua PAC

Data publicarii: 20-10-2011 | Mediu

Sectorul de agricultura ecologica va fi sprijinit prin noua Politica Agricola Comuna, unde va exista o majorare a subventiei de la 3 la 4 milioane de euro, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Valeriu Tabara.

"In noua PAC va exista o masura pentru sectorul de agricultura ecologica, dar si o marire a subventiei de la 3 la 4 milioane de euro. Anul trecut am fost nevoiti sa marim cuantumul pentru ferme deoarece nu au fost clienti interesati de a intra in sistem', a precizat Tabara. 

In ceea ce priveste influentele provocate de cresterea pretului la energie pentru agricultura, Tabara a precizat ca subventiile acordate in sector vor compensa aceste majorari. 

'Cred ca subventiile pe care le vom acorda vor compensa aceste cresteri ale energiei. Agricultorii vor primi in continuare subventia la motorina la nivelul maxim acceptat de UE. Vreau sa le transmit agricultorilor sa continue ceea ce am inceput pentru a avea o agricultura performanta', a subliniat Tabara. 

In perioada 19 - 23 octombrie 2011, in cadrul targului Indagra, este organizat Salonul de Eco - Agricultura care va reuni pentru prima oara si expozanti din strainatate, nu numai producatorii romani de produse ecologice. 

In prezent, pe piata bio din Romania, cu o valoare de circa 10 milioane de euro, exista peste 4.500 de operatori care practica agricultura ecologica, comparativ cu 2.900 de astfel de agricultori in 2009, iar suprafata cultivata bio a crescut la 260.000 hectare in 2010 comparativ cu 240.000 de hectare in 2009. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: