Piata de leasing operational a sporit cu 15% in primele noua luni, la 36.563 de unitati

Data publicarii: 20-10-2011 | Finante-Banci

Piata de leasing operational a crescut in primele noua luni ale acestui an cu 15% fata de finalul anului trecut, pana la 36.563 de unitati, conform datelor Asociatiei Societatilor de Leasing Operational (ASLO).

"In primele trei trimestre, circa 6.900 de autovehicule care reprezinta peste 12% din inmatricularile de autovehicule si autovehicule comerciale usoare au fost facute in leasing operational, in crestere cu peste 40% fata de anul trecut", se arata in comunicat.

In structura serviciilor solicitate, in anul 2011 domina in continuare serviciile complete de leasing operational (finantare si management de flote), cu o cota de 69%, ponderea fiind in scadere cu un procent fata de anul 2010, urmate de management de flote, cu 21,6% si leasing operational (exclusiv finantare), cu 9,8%, pondere usor mai ridicata fata de 7,2% anul trecut.

Potrivit ASLO, estimarea de crestere a pietei de leasing operational pentru 2011 s-a modificat in sens crescator, la peste 20%. Cifra de afaceri este estimata sa urce cu peste 25%, la mai mult de 250 milioane euro.

Asociatia Societatilor de Leasing Operational a devenit funcitionala in martie 2011 si este o asociatie profesionala, neguvernamentala, non-profit si apolitica, infiintata in conformitate cu legile din Romania pe 17 noiembrie 2010. Membrii fondatori ASLO sunt principalele companii de leasing operational de pe piata romaneasca, respectiv: ALD Automotive SRL, Arval Service Lease Romania SRL, Dirent Group SA, Fleet Management Services SRL, LeasePlan Romania SRL, Porsche Mobility SRL. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: