Companiile de soft se gandesc la listarea la Bursa... peste ani buni

Data publicarii: 20-10-2011 | Bursa

Bitdefender ar putea veni in ring peste doi-trei ani.

Siveco vede acest moment peste cinci ani.

Listarea la Bursa este avuta in vedere, dar nu este prioritara, au declarat ieri reprezentantii a doua firme de soft din Romania, Siveco si Bitdefender, din cadrul grupului Softwin. Astfel, cele doua societati ar putea ajunge la tranzactionare in ani buni. Presedintele grupului de firme Softwin, Florin Talpes, a indicat aproximativ doi-trei ani, in timp ce Irina Socol, directorul general al Siveco Romania, are in vedere un termen chiar mai indepartat, respectiv cinci ani.

"Luam in considerare listarea companiei in urmatorii cinci ani si, in acest sens, avem discutii cu actionarii nostri. Cand toti actionarii vor cadea de acord, vom sti ce vom face. In niciun caz listarea nu va avea loc in 2011 sau 2012, nu este un moment potrivit. Nu vom iesi pe bursa din Varsovia sau Londra, ci la Bucuresti sau Sibiu", a spus Socol, prezenta la forumul ZF Digital '11, potrivit Mediafax. 

Ea a adaugat ca urmareste foarte rar evolutiile Bursei de Valori Bucuresti, nefiind un investitor in actiuni. "Pe bursa de la Bucuresti se tranzactioneaza volume reduse si, in acest context, nu este potrivita pentru listarea unei companii mari", a mai zis Socol, care estimeaza ca cifra de afaceri a companiei pe care o conduce va urca la 70 milioane de euro in acest an, fata de 65 milioane de euro in 2010.

Talpes spune ca prioritara pentru companie este gasirea unui produs sau dezvoltarea unei aplicatii si abia dupa apoi aducerea ei pe Bursa. 

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: