Enache (OTP Bank): Ma astept ca anul viitor sa vad emisiuni de obligatiuni corporative in Romania

Data publicarii: 20-10-2011 | Finante-Banci

Anul viitor am putea vedea emisiuni de obligatiuni corporative in Romania, in acest moment existand interes din partea investitorilor pentru acestea, a spus Silviu Enache, Director Piete de Capital, OTP Bank.

"In acest moment este interes in piata din partea emitentilor. Pionierii isi asuma niste riscuri suplimentare, dar este un moment bun pentru a se decide sa se finanteze prin piata de capital. Anul viitor ma astept sa vad emisiuni de obligatiuni corporative in Romania. Interes din partea investitorilor exista", a declarat Silviu Enache.

El a mai spus ca din discutiile avute de curand cu investitori, acestia sunt interesati sa cumpere obligatiuni corporative. Pentru o societate comerciala din Romania acestia sustin ca randamentul ar trebui sa fie de 8- 8,5% pentru obligatiunile in euro.

In ceea ce priveste emitentii, directorul Piete de Capital din cadrul OTP Bank spune ca exista o reticenta mare, multi declarand ca piata este mica. El a adaugat ca in marea majoritate a cazurilor este vorba de inertie pentru ca cei mai multi clienti corporativi sunt obisnuiti sa se imprumute la banci.

"In primul rand termenul de accesare in cazul obligatiunilor este mai mare decat in cazul unui credit bancar, fiind de cel mult sase luni. Sunt niste pasi care trebuie facuti. Multi dintre managerii companiilor nu sunt obisnuiti cu astfel de instrumente de finantare. Exista riscul ca IPO-ul (oferta publica initiala - n.r.) sa nu se subscrie", a spus Silviu Enache.

In ceea ce priveste suma accesata, acesta a recomandat sa fie mai mare de trei milioane de euro. 

NewsIn

Tag-uri:
Ultimele stiri pe BankNews.ro: