Autoritatea Metropolitana de Transport Bucuresti va fi condusa de un consiliu format din 7 membri

Data publicarii: 20-10-2011 | Diverse

Conducerea Autoritatii Metropolitane de Transport Bucuresti (AMTB) va fi asigurata de un consiliu format din sapte membri, reprezentanti ai MTI, MAI, Consiliului General Bucuresti si CJ Ilfov, potrivit unui proiect privind aprobarea regulamentului de organizare si functionare a autoritatii.

”Conducerea AMTB este asigurata de catre un consiliu de conducere, compus din sapte persoane, al carui presedinte este directorul general, astfel trei reprezentanti ai Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI),  un reprezentant al Ministerului Administratiei si Internelor (MAI),  un reprezentant al Consiliului General al Municipiului Bucuresti si un reprezentant al Consiliului Judetean Ilfov”, se arata in proiectul de hotarare de guvern publicat marti pe site-ul Ministerului Tansporturilor si Infrastructurii.

Directorul general, dar si membrii consiliului vor fi numiti si revocati prin ordin al ministrului Transporturilor si Infrastructurii. Mandatul membrilor consiliului de conducere este de patru  ani.

AMTB se va afla  in subordinea MTI, urmand sa fie finantata de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, din venituri proprii, din fonduri externe si donatii.

”In prezent, serviciile de transport in Bucuresti si regiunea sa limitrofa, se desfasoara fragmentat, fara o coordonare singulara pentru toate modurile de transport - metrou, tramvai, autobuz, troleibuz, cfr regional, definirea unei strategii in domeniul transporturilor publice de calatori pentru toata zona metropolitana fiind imposibil de realizat. Aceasta situatie duce la existenta paralelismelor in programele de investitii, lipsa intermodalitatii si a serviciilor orientate cu precadere catre utilizator, la cresterea subventiilor pentru transport si la restrangerea accesibilitatii la serviciile de transport, in conditiile unei dezvoltari periurbane accentuate. Pentru rezolvarea acestor probleme, Ordonanta Guvernului nr. 21/2011 privind infiintarea Autoritatii Metropolitane de Transport Bucuresti a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Partea I nr. 623 din 01/09/2011”, se precizeaza in nota de fundamentare.

AMTB asigura politica si controlulserviciilor de transport public de calatori in zona metropolitana, pentru transportul cu metroul, autobuze, microbuze, tramvaie, troleibuze, trenuri regionale si transport naval.

Autoritatea va colabora cu MTI, precum si cu alte ministere, alte autoritati ale administratiei publice centrale si locale. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: