Mos Craciun vine anul acesta pentru SIF Muntenia de la Viena: Erste va livra banii cash pe BCR in decembrie

Data publicarii: 20-10-2011 | Finante-Banci

SIF Muntenia (SIF4), primul dintre cele cinci SIF-uri care a semnat contractul de vanzare a actiunilor detinute la BCR catre actionarul majoritar austriac al bancii, va incasa in decembrie  16,2 milioane de euro de la Erste Group, din care dupa plata taxelor, ar urma sa ramana "in mana” cu circa 12 milioane de euro, tot atunci existand sase mari sa intre si in actionariatul grupului austriac, dupa schimbul cu actiunile BCR.

"Banii cash ii puteam primi si maine daca asa conveneam. Dar am zis sa facem toata tranzactia in decembrie din ratiuni fiscale. Sunt 80-90% sanse sa reusim sa facem si schimbul de actiuni in decembrie. Nu este suta la suta sigur pentru  ca sunt elemente procedurale care nu putem sti exact cat o sa dureze”, a declarat in exclusivitate Petre Szel, presedintele Muntenia Invest, societatea care administreaza portofoliul SIF Muntenia.

SIF Muntenia a fost prima societate de investitii care a incheiat tranzactia cu Erste Group pentru vanzarea pachetului de 6% pe care-l detine la BCR. Societatea de investitii ar urma sa primeasca peste 28 milioane de euro in cash si un pachet de 1% din Erste, care in prezent valoareaza 60 milioane de euro la pretul la care se tranzactioneaza titlurile la bursa din Viena.

Tranzactia se va intinde pe parcursul urmatorilor doi ani, in conditiile in care SIF Muntenia nu poate instraina pe parcursul unui singur exercitiu financiar mai mult de 20% din active fara aprobarea actionarilor in cadrul unei Adunari Generale Extraordinare, pe care nu o poate insa tine din cauza conditiilor de cvorum. In aceste conditii, SIF Muntenia va primi in acest an doar cele 16,2 milioane de euro si actiuni Erste Group in valoare de circa 42 milioane de euro. Si schimbul de actiuni ar putea fi impozitat, dar oficialii SIF Muntenia spun ca inca nu stiu exact cat ar trebui sa plateasca.

Integral in Antena3.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: