CSA a sactionat doua societati de brokeraj si pe conducatorii executivi ai acestora

Data publicarii: 20-10-2011 | Finante-Banci

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a hotarat sanctionarea societatii "Asig Invest Broker de Asigurare” - S.R.L. cu retragerea autorizatiei, precum si retragerea aprobarii acordate conducatorului executiv al firmei.

Printre contraventiile constatate se numara: societatea nu a facut dovada platii primei de asigurare aferente contractului de asigurare de raspundere civila profesionala; nu a transmis procedurile interne revizuite privind prevenirea si combaterea spalarii banilor si a finantarii actelor de terorism;n nu a comunicat persoanele cu atributii in aplicarea sanctiunilor internationale; mai multe raportari nu au fost transmise la CSA in termenul legal sau chiar deloc; la sediul social nu este prezent in permanenta un angajat al brokerilor; conducatorul executiv nu a indeplinit masurile dispuse de CSA printr-o decizie anterioara, printre care se regaseste si aceea de a transmite procedurile interne in materie de cunoastere a clientului, de raportare, de pastrare a evidentelor, de control intern, evaluare si gestioanare a riscurilor pentru a preveni si impiedica implicarea lor in operatiuni suspecte de spalare de bani si finantare a actelor de terorism.

De asemenea, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a mai hotarat sanctionarea societatii "Corporate Insurance Services - Broker de Asigurare Reasigurare” - S.R.L. cu interzicerea temporara a exercitarii activitatii, precum si retragerea aprobarii acordate conducatorului executiv al societatii.

Integral in Fin.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: