Alico: Piata de asigurari de viata nu trebuie deblocata cu produse care sa inlocuiasca depozitele

Data publicarii: 20-10-2011 | Finante-Banci

Directorul general Alico Asigurari, Theodor Alexandrescu, a declarat joi ca piata asigurarilor de viata din Romania nu trebuie deblocata generand produse cu o durata de o luna, care sa inlocuiasca depozitele, in conditiile in care nivelul creditarii a scazut simtitor.

"Cred ca noi nu trebuie sa urmam greselile din alte tari. Odata cu facilitatile fiscale, multi asiguratori au scos produse de asigurare pe teremen scurt, cu durata de o luna,  produse garantate o luna care practic inlocuiau depozitele si datorita facilitatilor fiscale primeai o dobanda mai mare", a mentionat Alexandrescu.

Seful Alico a raspuns intrebat fiind cum poate fi deblocata piata de asigurari de viata, in conditiile in care nivelul creditarii a scazut simtitor, acesta fiind unul dintre motoarele de vanzare de asigurari de viata.

Theodor Alexandrescu a mai mentionat ca Polonia a crescut foarte mult acest tip de produse. "Eu cred ca atat organismul de reglementare, cat si piata nu trebuie sa permita astfel de greseli. Unitatile bancare pot fi un motor de deblocare a pietei romanesti de asigurari, dar e nevoie de o deblocare reala. Nu trebuie sa facem o asigurare doar pentru a muta avantajele fiscale, asa cum s-a mai intamplat prin anii 2000, cand se plateau salarii prin asigurari de viata. Cand Ministerul Finantelor a inteles mai bine, a oprit robinetul", a mai spus Alexandrescu.

Seful Alico Asigurari considera ca deblocarea pietei se poate face prin puterea de distributie. "Sunt banci sau au mii de sucursale, au mii de puncte de contact si milioane de clienti, iar o parte dintre acesti oameni cu siguranta au nevoie de asigurare", a mai spus Alexandrescu, referindu-se la vanzarile de polite prin banci". 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: