Al Jazeera: Gaddafi a fost ucis. Mii de libieni au iesit pe strazi

Data publicarii: 20-10-2011 | Actualitate

Colonelul Muammar Gaddafi a fost capturat de revolutionarii libieni. Potrivit primelor informatii fostul libian ar fi fost ranit la ambele picioare. Agentiile de presa transmit ca Gaddafi a murit, insa informatia nu este confirmata oficial pentru moment.

nformatia privind capturarea lui Muammar Gaddafi a fost facuta publica de comandantul Consiliului National de Tranzitie (CNT), Abdel Majid, care a precizat ca luptatorii libieni au preluat controlul ultimului oras in care au rezistat sustinatorii colonelului Gaddafi, Sirte. "A fost luat de ambulanta", a declarat Majid pentru Reuters.

Potrivit ministrului libian al Imigratiei, aflat la Washington, impreuna cu Gaddafi au fost capturati mai multi oficiali, printre care si purtatorul sau de cuvant Moussa Ibrahim si varul colonelului, Ahmed Ibrahim. Televiziunea Libia Libera a afirmat ca Muammar "Kadhafi a fost arestat in acelasi timp cu fiul sau, Moutassim, si cu Mansour Daou (seful serviciilor de securitate interna) si Abdallah Senoussi" (seful serviciilor de informatii libiene).

Ministrul apararii din regimul Gaddafi, Abu Bakr Yunis, a fost gasit mort in Sirte, ultimul fief al fostului lider libian, relateaza Al Arabiya, care citeaza medici.

Cititi mai multe pe Realitatea.net

Tag-uri:
Ultimele stiri pe BankNews.ro: