Anca Boagiu spune ca despre introducerea taxelor pe autostrazi se va discuta dupa 2013

Data publicarii: 21-10-2011 | Auto

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, joi, la Arad, ca despre introducerea taxelor pe autostrazi se va discuta doar dupa 2013, cand vor fi finalizate, practic, mai multe proiecte aflate acum in lucru, transmite corespondentul NewsIn.

"Vor fi introduse taxe in momentul in care autostrazile vor fi finalizate. Discutam din 2013 incolo. Pana atunci, nu are rost sa punem in discutie acest subiect”, a declarat Anca Boagiu.

Ministrul Transporturilor a afirmat ca lucrarile care se executa in prezent la infrastructura "au pus in miscare economia Romaniei".

"Practic, astazi se intampla ceea ce de foarte multa vreme asteptam cu totii, ca autostrazile sa coboare de pe hartie in teren. Sunt primele patru loturi de autostrazi (n.r. Nadlac-Arad, loturile I si II, Timisoara-Lugoj si Orastie-Sibiu) pe care au pornit deja lucrarile, care vor crea 3.000 de locuri de munca, iar 200 de milioane de lei vor fi cheltuiti pe materiale de constructii”, a spus Anca Boagiu, care a precizat ca in judetul Arad se deruleaza proiecte de infrastructura care insumeaza 1,2 miliarde de euro.

Anca Boagiu, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, si premierul Emil Boc au fost prezenti, joi, la Arad, la deschiderea oficiala a santierului tronsonului de autostrada Nadlac-Arad. 

NewsIn