Francois Fillon: UE se indreapta 'in mod hotarat spre un guvern economic al zonei euro'

Data publicarii: 21-10-2011 | Economie

Europa se indreapta 'in mod hotarat spre un guvern economic al zonei euro' dupa criza datoriei, a declarat premierul francez Francois Fillon vineri, la Seul, in contextul apropiatului summit al liderilor europeni pe care-l considera 'decisiv', informeaza AFP.

Europa, care se afla 'in fata unei noi provocari', 'se orienteaza in mod hotarat spre un guvern economic al zonei euro', ale carui contururi ar putea fi evocate duminica, la Bruxelles, cu ocazia summitului european, a estimat premierul francez, intr-un discurs rostit la Camera de comert franco-coreeana. 

Parisul si Berlinul au recunoscut, totusi, miercuri seara ca nu va fi posibil sa se ajunga la un acord chiar de duminica si au anuntat pentru miercuri 26 octombrie desfasurarea unui summit al celor 17 tari ale zonei euro. 

Europenii au in vedere un plan in trei timpi: restructurarea datoriei elene, recapitalizarea bancilor europene pentru a-i face fata, intarirea Fondului European de Stabilitate Financiara (FESF). 

Presedintele francez Nicolas Sarkozy si cancelarul german Angela Merkel, care s-au intalnit miercuri la Frankfurt, urmeaza sa se intalneasca din nou sambata, la Bruxelles, pentru a pregati un 'raspuns global si ambitios' cu privire la criza. 

Sursa: AGERPRES