Un nou summit al Zonei euro va avea loc miercuri, spun surse UE

Data publicarii: 21-10-2011 | Diverse

Liderii Zonei euro urmeaza sa se intalneasca miercuri din nou pentru a gasi o solutie la criza deficitelor, au declarat vineri surse UE.

"Summitul a fost confirmat pentru miercuri", a afirmat un diplomat european, precizand ca reuniunea ar urma sa inceapa la 15.00 GMT (18.00 ora Romaniei) si va continua pana seara, relateaza DPA.

Joi seara, presedintele francez Nicolas Sarkozy si cancelarul german Angela Merkel au spus ca o "a doua intalnire", pe langa cea care va avea loc duminica la Bruxelles, este necesara pentru solutionarea diferendelor privind planul de contracarare a crizei din Zona euro.

Franta si Germania au puncte de vedere contradictorii in legatura cu optiunile de consolidare a Fondului european pentru stabilitate financiara (FESA).  

In cursul reuniunilor programate pentru urmatoarele sase zile, guvernele europene ar urma sa ajunga si la acorduri privind recapitalizarea bancilor, ajutarea in continuare a Greciei, consolidarea disciplinei bugetare in Zona euro si coordonarea economica. 

NewsIn