Ghiduri audio pentru cinci dintre cele mai importante orase ale Romaniei

Data publicarii: 24-10-2011 | Finante-Banci

Raiffeisen Bank a   Raiffeisen Bank a lansat asta lansat astazi ghiduri audio pentru  zi ghiduri audio pentru Bucuresti, Iasi, Brasov, Cluj si Constanta. Ghidurile contin Ghidurile contin descrieri al descrieri ale unor trasee t e unor trasee tematice ematice, special alcatuite pentru a fi parcurse pe bicicleta in cele 5 orase in care exista centre "I'velo”. 

In total este vorba despre 15 trasee si peste 70 de obiective turistice descrise in nota personala de 5 bloggeri cunoscuti, cu ajutorul istoricului Adrian Majuru. Fiecare dintre cei 5 si-a ales cate un oras, pe care l-a vizitat cu bicicleta si apoi l-a descris in audioghid. Cristi  China-Birta ("Chinezu”) descrie un traseu din Cluj-Napoca, Adrian Ciubotaru unul din Iasi, Cabral unul din Brasov, Mihai Dobrovolschi unul din Bucuresti, iar Gabi Macovei un traseu din Constanta. Celelalte 10 trasee sunt detaliate in audioghid de istoricul Adrian Majuru.  

Ghidurile audio sunt disponibile gratuit tuturor, localnici sau turisti, pe site-ul www.orasulpebicicleta.ro.   

"Am creat audioghidul cu gandul la povestile nestiute ale oraselor frumoase ale Romaniei. Bucurestiul, Brasovul, Clujul, Iasiul, Constanta au istorii impresionante, spuse frumos in audioghid si pe care le poate asculta oricine pe site sau descarcandu-le pe un player mobil. Este felul nostru de a-i convinge pe oameni ca o plimbare pe jos sau cu bicicleta ii poate ajuta sa descopere locurile frumoase pe langa care trec zilnic, fara sa le acorde atentie.  Si este inca un mod in care ii incurajam sa foloseasca bicicleta ca mijloc de transport nepoluant” a declarat Steven van Groningen, Presedinte Raiffeisen Bank Romania Audioghidul reprezinta etapa finala a proiectului "Orasul pe Bicicleta”. Timp de o luna, vizitatorii site-ului www.orasulpebicicleta.ro au putut propune obiective din cele 5 orase cu centre "I'velo” (Bucuresti, Constanta, Iasi, Cluj si Brasov). Din partea lor au venit peste 600 de propuneri, care au stat la baza traseelor descrise in audioghid.  

In septembrie, Raiffeisen Bank a organizat cate un tur pe bicicleta in fiecare dintre cele 5 orase participante. 

Tururile au fost conduse de cei cinci bloggeri implicati in proiect: Gabi Macovei - Constanta, Adrian Ciubotaru - Iasi, Cristi China - Cluj, Cabral - Brasov, Mihai Dobrovolschi - Bucuresti. Bloggerii si-au ales obiectivele preferate si si-au invitat sustinatorii la plimbare, iar Raiffeisen Bank le-a pus tuturor la dispozitie biciclete galbene. In total, la aceste tururi au participat peste 500 de biciclisti, printre care si primarii sau vice-primarii oraselor respective.  

Pasionatii de veloturism vor avea parte in continuare de surprize: concursuri organizate pe www.orasulpebicicleta.ro. 

Raiffeisen Bank este un fervent sustinator al ciclismului urban si le pune la dispozitie locuitorilor celor 5 orase 1.100 de biciclete. In mai 2010, Raiffeisen Bank a lansat "I'velo”, in parteneriat cu Asociatia Green Revolution. 

Intre timp, "I'velo" a devenit cel mai important program de inchiriere gratuita a bicicletelor din Romania. In cei doi ani de la infiintare, bicicletele din Bucuresti, Cluj-Napoca, Brasov, Iasi si Constanta au fost folosite de peste 500.000 de oameni.  

"Orasul pe bicicleta” este cea mai recenta initiativa Raiffeisen Bank din cadrul proiectului "Din prietenie” -proiect menit sa creeze o atmosfera prietenoasa in  agentiile bancii. De la finele anului 2009, 133 agentii Raiffeisen Bank din tara au intampinat clientii cu  panouri cu poze din copilarie ale angajatilor sau clientilor, caricaturi, fursecuri cu ravas, baloane si plicuri  colorate, zone special amenajate pentru copii sau petreceri tematice.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: