CNVM a validat-o pe Adriana Tanasoiu in functia de administrator provizoriu la Depozitarul Central

Data publicarii: 24-10-2011 | Finante-Banci

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a validat-o, in data de 19 octombrie, pe Adriana Tanasoiu in functia de administrator provizoriu al Depozitarului Central, potrivit unui comunicat de presa transmis luni.

Adriana Tanasoiu este absolventa a Facultatii de Matematica, Specializarea Informatica din cadrul Universitatii Bucuresti, precum si a programului Executive Master of Business Administration, organizat de Institutul de Afaceri si Administratie Publica - ASEBUSS, in cooperare cu Universitatea Washington din Seattle, SUA.

Ea si-a inceput activitatea pe piata de capital in anul 1994 in departamentul de proiectare si implementare a pietei de capital in Romania, creat in cadrul Bancii Nationale a Romaniei pentru a pregati infiintarea Bursei de Valori Bucuresti. In perioada august 1995 - octombrie 1996, Adriana Tanasoiu a detinut functia de director al Directiei Operatiuni Bursiere de la Bursa de Valori Bucuresti, avand in responsabilitate coordonarea departamentelor de tranzationare si supravegherea pietei, compensare - decontare si registru, precum si softul de bursa, iar in perioada octombrie 1996 - noiembrie 2006 a detinut functiile de director general adjunct si apoi al doilea conducator al BVB.

Adriana Tanasoiu a fost investita in functia de Director General al Depozitarului Central in luna noiembrie 2006. Este membru al Comitetului Executiv al Asociatiei Depozitarilor Centrali din Europa (ECSDA) si face parte din grupul de experti care asista Autoritatea Europeana pentru Valori Mobiliare si Piete de Capital (ESMA) la implementarea reformelor in pietele de capital din Uniunea Europeana.

De asemenea, este co-presedinte al grupului de lucru MiFID-High Frequency Trading din cadrul Grupului Securities and Markets Stakeholder Group al ESMA, precum si membru al Comitetului Consultativ al TARGET2 Securities (T2S Advisory Group), platforma pan-europeana de decontare a carei dezvoltare este coordonata de Banca Centrala Europeana. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: