Piata obligatiunilor si de derivate a asigurat jumatate din rulajul BVB

Data publicarii: 26-10-2011 | Bursa

Indicele BET-C al Bursei de la Bucuresti a scazut cu 0,37%, fiind influentat de corectiile inregistrate de majoritatea bursor externe. In conditiile in care riscurile pe piata actiunilor se mentin inca in crestere, investitorii de la BVB au optat in sedinta de astazi pentru obligatiuni si derivate, aceste doua piete asigurand aproape jumatate din rulajul total.

Valoarea totala a tranzactiilor de la BVB a ajuns la 19,29 milioane lei, in timp ce actiunile au generat transferuri de numai 9,88 milioane de lei, din care jumatate au provenit din tranzactiile cu actiuni FP si SIF.

La finalul sedintei, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni de la BVB, era in scadere cu 0,72%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 0,64% sub inchiderea de luni. "Povesti se pot spune despre majoritatea actiunilor de la BVB, insa, din pacate, nu prea mai sunt investitori sa le asculte si, cu atat mai putini, dintre cei care sa le si creada. Probabil ca in momentul in care va reveni optimismul pe pietele externe si se vor lamuri lucrurile in sensul bun, deoarece nu vreau sa cred ca se vor lamuri in sensul rau, probabil ca vor reveni si investitorii pe BVB. 

Integral in Fin.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: