Min. Comunicatiilor va dezvolta un sistem de schimb de informatii de 411.852 euro din fonduri UE

Data publicarii: 26-10-2011 | IT&C

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) a primit oficial acceptul de finantare pentru proiectul aplicat direct la Comisia Europeana "CIIP - Framework for a Partnership” (prescurtat CIIP-F4P), cu o valoare totala de 411.852 euro, a anuntat ministerul.

"Proiectul de importanta nationala si europeana vizeaza imbunatatirea securitatii cibernetice la nivel national, cresterea gradului de constientizare cu privire la infrastructurile critice de informatie si  identificarea celor mai bune practici de gestionare a infrastructurilor critice europene din sectorul IT&C", se arata intr-un comunicat al ministerului.

Perioada de implementare a proiectului este de 20 de luni.

Proiectul presupune dezvoltarea unui sistem de schimb de informatii si de avertizare timpurie care va fi  implementat si testat printr-un exercitiu national unde vor participa proprietarii sau administratorii infrastructurilor critice de informatie. La finalul implementarii, va fi  elaborat un ghid de bune practici, mai informeaza MCSI.

"Problematica protectiei infrastructurilor critice este o prioritate atat la nivel european, cat si national, o dovada in acest sens fiind si numarul mare al partenerilor implicati in derularea acestui proiect: Ministerul Administratiei si Internelor, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Telecomunicatii Speciale, importante companii de comunicatii (Teletrans, Romtelecom si Transelectrica) si companii de securitate IT", se mai arata in comunicat.

MCSI a aplicat pentru obtinerea finantarii acestui proiect, in cadrul apelului destinat "Prevenirii, pregatirii si managementului consecintelor unui act terorist si altor riscuri de securitate - Action Grants CIPS 2010 I”, in data de 27 iulie 2010. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: