Barroso: Am remarcat evolutii pozitive in ultimele sase luni privind absorbtia fondurilor europene

Data publicarii: 26-10-2011 | Finante-Banci

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a afirmat, la finalul intrevederii cu Traian Basescu la Bruxelles, ca a constatat imbunatatiri in privinta absorbtiei fondurilor europene, adaugand ca i-a cerut sefului statului roman sa-si intensifice propria implicare in reglementarea situatiei.

"Am remarcat evolutii pozitive in ultimele sase luni si i-am cerut presedintelui Basescu sa-si intensifice implicarea personala in aceste probleme", a spus liderul european, cu privire la situatia Romaniei privind absorbtia fondurilor europene.

Barroso a precizat ca Romania este una dintre tarile care vor beneficia de propunerile Comisiei Europene privind fondurile europene, de crestere a co-finantarii din partea UE cu 10%, propunere care deja a fost acceptata de statele membre.

Barroso a apreciat ca discutia cu Traian Basescu a fost productiva, fiind abordate subiectele fierbinti aflate in analiza Consiliului European inca de duminica. Presedintele CE si-a exprimat increderea ca la finalul intrunirii liderilor europeni de miercuri va fi gasita o solutie care sa permita avansarea spre iesirea din criza.

In acest conext, Jose Manuel Barroso a punctat importanta folosirii eficiente a banilor europeni, precizand ca in cadrul Consiliului European a prezentat propunerile CE privind accelerarea cresterii, printre care buna utilizare a fondurilor structurale.

La randul sau, Traian Basescu a precizat ca, impreuna cu Jose Manuel Barroso a facut o analiza legata de modalitatile in care se poate accelera absorbtia fondurilor europene. "Si vreau sa multumesc CE, atat pentru ghidul pe care ni l-a pus la dispozitie, cat si pentru asistenta tehnica ce ne va fi asigurata in perioada urmatoare", a adaugat seful statului. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: