APAPR sustine constructia bugetului pe 2012 incluzand o contributie de 3,5% pentru pilonul II

Data publicarii: 26-10-2011 | Finante-Banci

APAPR sustine masura economica menita sa continue dezvoltarea economisirii private in Romania, prin majorarea cu 0,5 puncte a contributiei virata de la bugetul public de pensii catre fondurile de pensii private obligatorii (pilonul II) la 3,5% din venitul lunar brut al contributorilor.

"Contributia virata de la bugetul public de pensii catre fondurile de pensii private obligatorii (pilonul II) va creste de la 3% la 3,5% din venitul lunar brut al contributorilor la sistem in anul 2012, prevedere deja inclusa in proiectul legii bugetului asigurarilor sociale de stat", se arata intr-un comunicat al Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR).

Consilierul primului ministru Emil Boc, Andreea Paul Vass, a declarat marti in cadrul unei conferinte de presa ca in 2012 contributia la pensiile private obligatorii (pilonul II) va fi majorata cu 0,5 puncte procentuale, pana la 3,5% din salariul mediu brut al participantilor.

"Vom continua efortul de crestere a contributiei pentru pilonul II de pensii la 3,5%, asta dupa ce in anul 2009 am inghetat contributia la pilonul II la 2%, apoi in 2010 am revenit la 2,5%, in acest an la 3% si, mai facem un pas catre un sistem modern de pensii private, astfel incat in 2012 sa reintram in calendarul cu 3,5%", a mentionat Vass.

Aceasta a subliniat ca populatia Romaniei, desi nu este in prezent una imbatranita, ci mai degraba una tanara comparativ cu media europeana, va imbatrani cu o viteza peste media europeana pana in 2060.

Potrivit legii, dupa implementarea sistemului de pensii private obligatorii (incepand de la 2% din venitul brut in 2008), cota de contributie urma sa creasca anual cu 0,5%, pana la 6% din venitul brut al salariatilor, intr-un interval de opt ani. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: