Mark Gitenstein: Investitorii nu vor fi atrasi daca nu se liberalizeaza piata de energie

Data publicarii: 26-10-2011 | Afaceri

Investitorii nu vor putea fi atrasi in Romania daca nu va fi liberalizata piata de energie, a declarat, miercuri, ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, la Conferinta European Energy Development. 'Piata de energie va fi o mare provocare pentru Romania, ea trebuie liberalizata. Nu puteti atrage investitori daca nu faceti asta. Nu se poate!', a afirmat Mark Gitenstein. 

Oficialul a amintit ca liberalizarea pietei de energie este un punct al parteneriatului strategic semnat in urma cu o luna de presedintii Traian Basescu si Barack Obama. Documentul prevede colaborarea celor doua parti pentru dezvoltarea unei retele smart grid, a gazelor neconventionale si pentru liberalizarea pietei de energie. 

De asemenea, acesta a afirmat ca investitiilor pot fi atrase in Romania prin privatizari. 

'Prin privatizari veti atrage investitii. Studiile arata ca Romania are nevoie de 10 miliarde de dolari numai pentru infrastructura energetica. Aceste probleme sunt ca elefantii vazuti de la distanta. Par mici din departare, dar sunt foarte mari si in curand va vor ocupa sufrageria', a precizat ambasadorul SUA.

Sursa: AGERPRES

Tag-uri:
Ultimele stiri pe BankNews.ro: