Ariton: Apreciem suportul CE in discutiile referitoare la schema de sprijin pentru energia verde

Data publicarii: 27-10-2011 | Mediu

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton, a declarat miercuri ca apreciaza suportul acordat Romaniei de catre Comisia Europeana in finalizarea discutiilor pe marginea schemei nationale de sprijin pentru sectorul de energie verde.

"Apreciem suportul pe care Comisia Europeana l-a oferit Romaniei in discutiile referitoare la schema de sprijin. Noul cadru legislativ este foarte important pentru investitorii in energie verde, deoarece stabileste modalitatea de compensare a proiectelor acestora prin certificate verzi. Astfel, consideram ca va creste atractivitatea investitiilor in energie regenerabila", a precizat Ariton cu ocazia intalnirii cu directorul general DG Energie - Comisia Europeana, Philip Lowe.

Totodata, ministrul a prezentat stadiul actual al cadrului legislativ privind promovarea energiilor regenerabile.

Ariton a transmis un mesaj de sustinere, din partea Romaniei, a propunerii Comisiei Europene de infiintare a unui mecanism pentru cresterea transparentei si schimbului de informatii cu privire la acordurile bilaterale in domeniul energiei, incheiate de catre statele membre UE cu state terte, in vederea asigurarii compatibilitatii acestora cu legislatia europeana.

La randul sau, Lowe a apreciat pasii facuti de Romania si a asigurat ca tara noastra va beneficia in continuare de tot sprijinul expertilor Comisiei Europene. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: