Europarlamentarii PSD organizeaza vineri dezbaterea Adevaruri despre Rosia Montana

Data publicarii: 27-10-2011 | Politica

Delegatia europarlamentarilor PSD organizeaza vineri la Palatul Parlamentului dezbaterea "Adevaruri despre Rosia Montana”, al carei invitat special este Jo Leinen, presedintele Comisiei de Mediu a Parlamentului European.

"Dialogul isi propune sa faca lumina asupra subiectului Rosia Montana, in contextul dominat de ofensiva publicitara manipulatoare a RMGC si de activitatea de lobby explicit desfasurata de presedintele Romaniei, si in conditiile secretizarii nejustificate a contractului RMGC cu statul roman. Pornind de la realitatea nevoii de dezvoltare durabila a regiunii Rosia Montana si a caracterului profund distructiv al proiectului minier cu cianuri, evenimentul urmareste sa prezinte deschis, cu sprijinul specialistilor, argumente rationale si fundamentate, in cadrul unui dialog transparent si onest", se arata intr-un comunicat al PSD.

Printre vorbitori se vor numara reprezentanti ai Academiei Romane, ai societatii civile, specialisti in geologie, arheologie si economie, precum si europarlamentari PSD care activeaza in Comisia de Mediu a PE. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: