Guvernatorul BNR a primit cel de-al 12-lea titlu de Doctor Honoris Causa

Data publicarii: 28-10-2011 | Finante-Banci

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, a primit, joi, din partea Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA), titlul de Doctor Honoris Causa, care se adauga celorlalte 11 primite din partea altor universitati romane si straine.

Explicand motivele pentru care Senatul SNSPA i-a conferit lui Mugur Isarescu inaltul titlu, rectorul SNSPA, profesorul universitar Paul Dobrescu, a aratat ca, in prezent, guvernatorul BNR este 'una dintre cele mai respectate personalitati publice, iar Banca Nationala - un adevarat ax al stabilitatii monetare a tarii'. 

Totodata, Isarescu 'se situeaza printre personalitatile care inspira cea mai mare incredere, fapt datorat nu numai prestatiei sale profesionale, ci si echilibrului si delicatetei sale umane', a adaugat rectorul SNSPA. 

La randul sau, rectorul-fondator al SNSPA, profesorul universitar Vasile Secares, l-a descris pe guvernatorul BNR ca 'o personalitate creatoare de institutii si de politici publice fundamentale in ultimii douazeci de ani, o personalitate devenita, probabil, emblema pentru efortul de gestiune prudenta a riscurilor si asigurare a stabilitatii, sarcina cu rol central, intr-o tara marcata de turbulentele tranzitiei'. 

In acest context, Vasile Secares a afirmat ca activitatea guvernatorului BNR a ilustrat in cea mai mare masura ideea ca demnitatea publica, functia in serviciul statului 'nu inseamna domnie ci slujire'. 

'Guvernarea este o povara si nu un privilegiu, o responsabilitate enorma, care nu se poate intemeia pe niciun interes privat', a subliniat rectorul-fondator al SNSPA. 

In cuvantul sau de raspuns, Mugur Isarescu l-a completat pe Vasile Secares spunand ca 'guvernarea este o povara pe care trebuie sa o duci cu demnitate si cu intelegerea evenimentelor, cu etica si cu destul de multa rabdare'. 

Joi, in aula Bibliotecii Centrale Universitare din Bucuresti, conducerea SNSPA i-a decernat lui Mugur Isarescu titlul de Doctor Honoris Causa. De asemenea, Isarescu a primit din partea SNSPA Diploma de Onoare si Medalia de Aur, cu prilejul implinirii a 20 de ani de la infiintarea acestei universitati. 

Guvernatorul BNR, Mugur Constantin Isarescu, este Doctor Honoris Causa al Universitatii din Craiova (2003), al Universitatii din Pitesti (2006), al Universitatii 'George Bacovia' din Bacau (2007), al Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca (2009), al Universitatii 'Al. I. Cuza' din Iasi (2009), al Academiei de Studii Economice din Republica Moldova (2010), al Universitatii din Oradea (2010) si al Universitatii Transilvania din Brasov (2011). 

Din 2006, Mugur Isarescu este membru titular al Academiei Romane.

Sursa: AGERPRES


Ultimele stiri pe BankNews.ro: