Basescu spune ca lunar personalul bugetar se reduce cu 5000-8000 de persoane, fara concedieri

Data publicarii: 28-10-2011 | HR/Cariere

Presedintele Traian Basescu a afirmat joi ca procesul de reducere a personalului bugetar trebuie sa continue, in special in randul administratiei publice, insa, datorita actualei legislatii, in fiecare luna pleaca din sistem intre 5000 si 8000 de persoane, fara concedieri.

"Este legislatia care spune ca la sapte oameni care pleaca din sistem se poate angaja unul. Aceasta legislatie ramane in vigoare in continuare. Ma uitam anul acesta, desi nu au mai fost reduceri radicale, legislatia existenta face ca in fiecare luna numarul de salariati la stat sa se reduca cu cel putin 5000. De la 5000 la 8000 lunar", a spus Basescu, precizand ca nu este vorba de concedieri, ci de persoane care ies din sistem si institutiile respectiv nu ii inlocuiesc.

"Nu a existat luna cu reducere mai mica de 5000 de persoane, fara concedieri", a punctat presedintele, admitand insa existenta unor domenii unde au fost date derogari, precum sistemul medical si in magistratura, dar care nu afecteaza insa aceasta statistica.

In ceea ce priveste domeniile unde restructurarile trebuie sa continue, Traian Basescu a indicat sistemul administratiei publice. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: