MDRT va aloca 87 mil. lei in 2011 pentru primele de stat din programul de economisire si creditare

Data publicarii: 28-10-2011 | Finante-Banci

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) trebuie sa aloce in acest an 87 milioane lei pentru primele de stat acordate in cadrul programului de economisire si creditare in sistem colectiv, fiind vorba 180.000 de contracte, a declarat joi ministrul Elena Udrea.

”Interesul meu pentru sistemul acesta de creditare si economisire a inceput sa creasca, programul prinde contur si sunt din ce in ce mai multi cei care vor sa economiseasca prin acest sistem. Am incercat sa facem fata cu bugetul pe care il avem. In 2011 sunt vreo 81 milioane lei pe care ministerul trebuie sa ii aloce pentru program ca prima de stat pentru 180.000 contracte economisire si creditare”,  a precizat Udrea, in cadrul unui forum pe teme de creditare.

Suma estimata pentru 2012 pentru primele de la stat este de peste 97 milioane lei.

MDRT deruleaza programul de economisire si creditare in sistem colectiv, prin intermediul  celor doua case de economii pentru domeniul locativ, Raiffeisen Banca pentru Locuinte si BCR Banca pentru Locuinte.

La inceputul fiecarui an, cele doua case de economii pentru domeniul locativ transmit MDRT solictarea de prima de stat pentru beneficiarii care au incheiat contracte de economisire creditare in anul precedent. MDRT verifica solicitarile anuale transmise de cele doua case de economii pentru domeniul locativ, elaboreaza notele de fundamentare pentru deschiderile de credite bugetare in vederea decontarii si urmareste aprobarea notelor de fundamentare si a incadrarii platilor in bugetul aprobat cu aceasta destinatie in bugetul MDRT. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: