CASTIGURILE PER ACTIUNE ALE UPS SE MAJOREAZA CU 14% DATORITA CRESTERII VENITURILOR CU 8% IN T3

Data publicarii: 28-10-2011 | Bursa

Piata interna SUA si divizia de Distributie si Transport marfuri sunt in frunte; Fluxul de numerar disponibil depaseste 3,7 miliarde USD

UPS (NYSE:UPS) a anuntat castiguri ajustate per actiune diluata de 1,06 USD pentru al treilea trimestru al anului 2011, in crestere cu 14% fata de valoarea ajustata de 0,93 USD din aceeasi perioada a anului trecut. Veniturile totale au crescut cu 8%, ajungand la 13,2 miliarde USD.

Rezultatele au fost sustinute de segmentul pietei interne a SUA si de divizia de Distributie si Transport marfuri. Marja operationala de pe piata interna din SUA a crescut pana la 13,1% fata de rezultatele ajustate de anul trecut, iar profitul operational al diviziei de Distributie si Transport marfuri a crescut cu peste 10%. In primele noua luni ale anului s-a inregistrat un flux de numerar disponibil puternic, care a depasit 3,7 miliarde USD.

Valoarea raportata a castigurilor per actiune diluata a crescut cu 7,1% fata de acelasi trimestru al anului trecut. In aceeasi perioada a anului anterior, compania a inregistrat castiguri dupa impozitare in valoare de 61 milioane USD din vanzarea de proprietati imobiliare.

"UPS a obtinut din nou o crestere puternica a castigurilor trimestriale in contextul unei decelerari a exporturilor din Asia si intr-un mediu economic global dificil,” a declarat Scott Davis, Presedinte si CEO al UPS. "Modelul nostru global s-a dovedit solid pe parcursul trimestrului si avem in continuare incredere in propria capacitate de a obtine rezultate bune atat in conditii economice favorabile, cat si dificile.”

Pe parcursul trimestrului, UPS a livrat 965 milioane de colete, ceea ce reprezinta o crestere de 0,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In luna iulie, UPS a lansat Raportul de Dezvoltare Durabila pentru 2010, in care a evidentiat reusita eforturilor de economisire a combustibilului. Compania a redus numarul de kilometri parcursi cu 102,2 milioane, ceea ce a rezultat in scaderea emisiilor de carbon cu 68.000 tone. In acest trimestru, UPS a beneficiat si de cel mai mare scor in indicele Carbon Disclosure Project's Global Leadership, in 2011.

Pozitia privind lichiditatile

In cele noua luni care s-au incheiat la 30 septembrie, UPS a generat un flux de numerar disponibil de peste 3,7 miliarde USD, dupa cheltuieli de capital de 1,6 miliarde USD si contributii la planuri de pensii in valoare de 1,4 miliarde USD.

In acest trimestru, compania si-a accelerat ritmul activitatii de rascumparare, achizitionand actiuni UPS in valoare de peste 1,1 miliarde USD. De la inceputul anului si pana in prezent, UPS a rascumparat 31,7 milioane de actiuni la un cost de aproximativ 2,2 miliarde USD si a platit dividende in valoare totala de 1,5 miliarde USD, cu 10,6% mai mult per actiune.

Veniturile au crescut cu 6,5% si profitul operational s-a majorat cu peste 11% fata de rezultatele ajustate din al treilea trimestru al anului 2010. Marja operationala s-a extins cu 60 de puncte de baza, ajungand la 13,1%, datorita randamentelor mai mari, schimbarilor favorabile in mixul de produse si productivitatii retelei. Valoarea totala a cresterii volumului de pe piata interna a ramas constanta ca urmare a slabei performante a economiei Statelor Unite; cu toate acestea, volumul UPS Next DayAir® a crescut cu 1,3%.

Comparativ cu cel de-al treilea trimestru al anului trecut, valorile raportate pentru profitul operational au inregistrat o scadere usoara, in timp ce marja operationala s-a contractat cu 90 de puncte de baza.

La sfarsitul trimestrului si chiar inainte de perioada de sarbatori, UPS a anuntat o solutie revolutionara pentru livrarile rezidentiale. UPS My Choicesm permite consumatorilor din SUA sa profite de optiunile unice de livrare pe care numai UPS le ofera. Peste 100.000 de mii de abonati s-au inscris deja de la inceputul lunii octombrie, cand s-a lansat produsul.

Veniturile acestui segment s-au majorat cu peste 14% datorita cresterii cu 6,5% a volumului la export. Veniturile per colet au crescut cu 9,4%, atat datorita schimbului valutar, cat si a taxelor suplimentare mai mari pe combustibil si a cresterii tarifelor de baza.

Profitul si marja operationale pentru acest segment au scazut din cauza capacitatii in exces generate de decelerarea volumului de colete pe linia comerciala Asia-SUA. Acestea au suferit un impact negativ si din cauza mixului de produse, a cresterii pretului combustibililor si fluctuatiei valutelor.

Luna trecuta, compania a anuntat o extindere semnificativa a centrului sau aerian european din Koln, Germania. Investitia in valoare de 200 milioane USD va folosi tehnologia de ultima generatie a UPS pentru a imbunatati eficienta si a sustine cresterea constanta din regiunea europeana.

Profitul operational pentru cel de-al treilea trimestru a crescut cu peste 10%, ajungand la 195 milioane USD, pe baza cresterii veniturilor cu 5,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Marja operationala pentru acest segment a crescut cu 30 de puncte de baza, ajungand la 8,3%.

Divizia de Transport Marfuri UPS a fost determinanta pentru rezultatele acestui segment, prin imbunatatirea profitului operational si extinderea marjei operationale.

Anual, veniturile trimestriale au crescut cu aproximativ 15% in contextul unei usoare scaderi a expedierilor zilnice. Activitatea a inregistrat si cresteri ale veniturilor pe LTL per chintal si greutate per colet livrat.

Veniturile diviziei de Expediere au resimtit o presiune in scadere fata de acelasi trimestru al anului trecut datorita capacitatii in exces a industriei de transport aerian de marfuri. Cu toate acestea, divizia de Expediere si-a extins marja operationala, imbunatatindu-si usor profitul operational.

In luna septembrie, UPS a introdus PharmaPort in domeniul solutiilor de expediere in recipiente pentru industria medicala. Acest container unic cu incomparabil de monitorizare al continutului si farmaceutice, vaccinuri si produse biologice.

Perspective

"Reluam valorile orientative privind castigurile ajustate per actiune diluata in 2011 la un nivel de 4,15 - 4,40 USD,” a declarat Kurt Kuehn, Directorul Financiar al UPS. "UPS obtine in continuare rezultate financiare solide in mediul economic global actual, iar clientii beneficiaza de solutii de logistica pe care doar UPS le ofera.”


Ultimele stiri pe BankNews.ro: