Isarescu: Inchidem un ciclu cu aceasta criza, de acum inainte esentiala va fi competitivitatea

Data publicarii: 28-10-2011 | Finante-Banci

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat vineri ca in Romania se inchide un ciclu cu aceasta criza, un ciclu in care oamenii de afaceri "au avut unii mai mult, altii mai putin un avantaj sau un dezavantaj din start", si ca de acum esentiala este competitivitatea.

"Am sentimentul ca si noi in Romania inchidem un ciclu cu aceasta criza, un ciclu in care afacerile, lumea de afaceri, oamenii de afaceri, anteprenorii au avut unii mai mult, altii mai putin un avantaj sau un dezavantaj din start legat de privatizari, legat de maniera in care s-au facut privatizarile, legat de relatii mai mult sau mai putin privilegiate cu statul. Sentimentul meu este ca se incheie un ciclu in acesata perioada, in care aceste relatii au fost foarte importante, ca sa nu spun esentiale si ca de acum inainte esentiala va fi competitivitatea. Maniera in care fiecare va reusi sa-si gaseasca locul intr-o piata care este functionala", a spus Isarescu.

El a precizat ca "poate piata nu functioneaza cum am vrea noi, dar este deschisa, si nu trebuie sa uitam de la ce am plecat pentru a vedea cat de deschisa este piata din Romania. Este o piata deschisa nu numai pentru Europa, este deschisa pentru toata lumea, pentru ca la randul ei Europa a intrat si va ramane intro cursa estrem de dura de competitivitate".

"Cred ca lumea de afaceri din Romania, si ma refer la toti, inclusiv la bancheri, trebuie sa se gandeasca la o reinnoire a afacerilor si orice reinnoire a afacerilor are in mijloc un cuvant esential care reprezinta un fenomen, este cuvantul competitivitate", a mentionat Isarescu. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: