Fiat si Chrysler vor sa gaseasca cea mai buna solutie pentru fuziune pana in 2014

Data publicarii: 31-10-2011 | Auto

Directorul general de la Fiat, Sergio Marchionne, a declarat vineri ca grupul auto italian si partenerul sau american Chrysler Group LLC trebuie sa fuzioneze pe termen scurt, transmite AFP.

'Cele doua grupuri au suficient timp pentru a determina care este solutia optima pentru a combina cele doua entitati insa la un anumit moment pana in 2014 va trebui sa gasim o convergenta a realitatilor operationale si a sistemelor de guvernanta', a declarat Sergio Marchionne. 

Fuziunea intre Fiat si Chrysler este un subiect sensibil in Italia pe fondul ingrijorarilor ca Fiat isi va muta sediul central de la Torino la Detroit. De asemenea, exista ingrijorari ca Fiat ar putea sa-si reduca investitiile si activitatile de productie in Italia. 

Fiat a preluat controlul operational la Chrysler in luna iunie 2009 iar intre timp si-a majorat participatia pana la 53,5%. Impreuna cele doua grupuri intentioneaza sa devina unul din actorii importanti in industria auto, producand 6 milioane de autovehicule pe an in 2014 fata de 4 milioane in prezent.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: