Campania CSSPP de educatie financiara a ajuns la cea de a 7-a editie

Data publicarii: 31-10-2011 | Finante-Banci

In perioada 26-27 octombrie 2011 Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a organizat doua seminarii de informare la Cluj-Napoca, care fac parte din campania sociala de educatie financiara a populatiei pe care CSSPP a lansat-o in 2010 la nivel national: Invata sa alegi! Pensia privata, o decizie "tanara".

Prin intermediul campaniei sale, CSSPP si-a propus prezentarea notiunilor de baza, a drepturilor si obligatiilor, dar si a beneficiilor in cadrul sistemului de pensii private.

Campania Invata sa alegi! Pensia privata, o decizie "tanara”, conceputa sa se desfasoare in perioada octombrie 2010 - decembrie 2011, a fost extinsa printr-un calendar de evenimente programat sa aiba loc si anul viitor. Astfel, campania se va desfasura in continuare concentrandu-se pe mai multe directii: organizarea de seminarii de informare si educatie inanciara a tinerilor din universitatile de stat si private, precum si a angajatorilor din principalele regiuni ale tarii, informarea.

Reprezentantii a peste 30 de companii mari si mijlocii din Cluj au luat parte la evenimentul organizat de CSSPP si au primit informatii despre sistemul de pensii private, in ansamblul sau. In cadrul seminarului au sustinut prezentari: Ion Pascanu - CCICJ, Cristian Rosu - CSSPP, Marius Ratiu - Aegon, Marius Popescu - ING Pensii si Anemona Togan - Allianz-Tiriac Pensii Private.

La Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor (FSEGA), in prezenta a peste 100 de studenti, reprezentanti de top din domeniul pensiilor private si specialisti in investitii si resurse umane au purtat o dezbatere interactiva pe tema avantajelor, sigurantei, obligatiilor si drepturilor oferite sistemul de pensii private, insistand asupra necesitatii economisirii si construirii din timp si incepand chiar cu primul loc de munca a unui plan financiar personal. La evenimentul moderat de catre Marius Ratiu, director general Aegon Pensii au participat Cristian Rosu - CSSPP, prof. univ. dr. Batrancea Ioan - UBB, Viorica Pacurar - ING Pensii, Anemona Togan - Allianz-Tiriac Pensii Private si Dana Burca, consultant HR.

Pana in prezent, peste 700 de studenti din sapte institutii de invatamant superior de stat si private au participat la evenimentele din seria campaniei de informare publica Invata sa alegi! Pensia privata, o decizie "tanara”.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: