Tanasescu:Bugetul pe 2012 se va baza pe stabilitatea sistemului fiscal si pe strictete la cheltuieli

Data publicarii: 31-10-2011 | Economie

Bugetul pentru 2012 se va baza pe stabilitatea sistemului fiscal si pe o strictete in ceea ce priveste cheltuielile de capital, fiind important sa nu se faca risipa, "pentru a nu distruge viitorul Romaniei", a declarat duminica reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu.

"Bugetul anului viitor este unul care in vedere o stabilitate a sistemului fiscal si a modului in care cheltuielile de capital vor fi efectuate. Cred ca aceste vremuri pe care le traim nu sunt vremuri pentru risipa si cred ca acest lucru l-a constientizat si clasa politica. A face risipa nu inseamna decat sa distrugem un viitorul acestei tari. De aceea, a cumpani banul public cu strictete este rolul cel mai important pe care Romania trebuie sa il joace", a precizat Tanasescu, invitat la o emisiune difuzata duminica de Pro TV.

Desi domeniul fiscal roman nu este unul perfect, in opinia lui Tanasescu, este de preferat o stabilitate pe acest segment, in conditiile de instabilitate de pe pietele financiare

"Prudenta in constructia bugetului este necesara si prudenta se poate asigura prin doua canale - o dimensionare a veniturilor si o expunere a cheltuielilor pe domeniile care sunt in nevoie. Trebuie sa gasim un echilibru intre factorii de crestere economica si dimensionarea unei deficit care poate sa fie finantat. Acestea sunt cele ecuatii importante in discutiile cu autoritatile de la Bucuresti. Echilibrul, balansul pe care il vom gasi, va fi comunicat la sfarsitul misiunii", a adaugat oficialul FMI.

Bugetul pentru 2012 va fi creat pe un curs de circa  4,3 lei/euro, fiind necesare masuri in 2012 si in anii urmatori pentru asigurarea stabilitatea cursului, a mai declarat reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: