Luni este ultima zi pentru depunerea registrului general de evidenta a salariatilor

Data publicarii: 31-10-2011 | HR/Cariere

31 octombrie este ultima zi in care companiile mai pot depune registrul general de evidenta a salariatilor in format electronic (ReviSal), potrivit Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS).

Pentru a evita aglomeratia la ghisee si formarea cozilor caracteristice ultimelor zile de depunere, la ITM Bucuresti s-a lucrat si sambata si duminica pana la ora 16.00, iar la nivelul intregii tari programul de functionare al Inspectoratelor Teritoriale de Munca a fost prelungit, luni, pana la ora 19,00. 

Totodata, personalul ITM Bucuresti a fost suplimentat cu 60 angajati pentru preluarea datelor de la agentii economici, iar alti sapte sunt implicati in activitatea de coordonare, dintre care doi informaticieni asigura functionarea optima a sistemului informatic. 

'Pentru a preintampina eventuale situatii de blocaj in tara, MMFPS si Inspectia Muncii au emis o circulara prin care au dispus luarea acelorasi masuri la nivelul Inspectoratelor Teritoriale de Munca de la nivelul fiecarui judet', se arata in documentul mentionat. 

Angajatorii au obligatia de a infiinta si transmite inspectoratului teritorial de munca un registru general de evidenta a salariatilor si de a-l prezenta inspectorilor de munca, la solicitarea acestora. ReviSal este o aplicatie informatica pentru infiintarea si completarea registrului general de evidenta a salariatilor in format electronic. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: