Peste 19,5 milioane de persoane au raspuns la intrebarile recenzorilor in perioada 20-31octombrie

Data publicarii: 02-11-2011 | Actualitate

Peste 8,38 milioane de locuinte si peste 19,59 milioane de persoane au fost inregistrate in perioada 20-31 octombrie a recensamantului, conform informatiilor obtinute din raportarile prin SMS, raportate de cele 3.180 de localitati si cele sase sectoare din Bucuresti, centralizate de INS.

Situatia inregistrata in toate localitatile din tara, inclusiv in sectoarele din Bucuresti, va fi disponibila pe site-ul www.recensamantromania.ro, sectiunea comunicate de presa.

Potrivit INS, numarul de persoane recenzate nu este egal cu numarul de persoane cuprins in populatia stabila a Romaniei, deoarece nu cuprinde persoanele care au apelat la metoda autoinregistrarii, nu cuprinde persoanele din spatiile colective de locuit si nu cuprinde persoanele recenzate prin structurile MapN, MAE, MAI etc. De asemenea, nu include parte din persoanele plecate din tara pe perioada indelungata (respectiv cele declarate de unul din membrii gospodariei din tara).

"Asadar, orice comparatie intre informatiile difuzate marti si datele oficiale privind populatia stabila a Romaniei, rezultate in urma precedentelor recensaminte de populatie, din 1992 sau 2002, sunt lipsite de relevanta", spun cei de la INS.

In urma prelucrarii datelor, INS va publica datele provizorii privind populatia stabila la sfarsitul lui ianuarie 2012. 

NewsIn