ING a atins pragul de 1 miliard de euro in active administrate pentru clientii sai de asigurari de viata si pensii

Data publicarii: 04-11-2011 | Finante-Banci

Pe segmentul de asigurari de viata, rezultatele obtinute in primele noua luni indica o evolutie pozitiva a activitatii. 

  • - Valoarea activelor financiare in administrare s-a situat la nivelul de 2,1 mld. RON la sfarsitul lunii septembrie 2011, in crestere cu 7% fata de aceeasi  perioada a anului precedent.
  • - Volumul de prime brute subscrise de ING Asigurari de Viata in primele noua luni din 2011 se ridica la 407,5 milioane RON, inregistrand o usoara crestere fata de cel inregistrat in septembrie 2010 (de 404,4 mil. RON), pe fondul diminuarii numarului de contracte cu prima unica. 
  • - In privinta categoriilor de produse aflate in topul preferintelor clientilor, se remarca mentinerea interesului pentru produsele care ofera protectie si economisire pe termen lung. Astfel, in totalul politelor subscrise de ING in primele noua luni din 2011, asigurarile de tip traditional detin o pondere de 65%, in crestere cu 5 procente fata de perioada similara din 2010.
  • - La ING, proportia celor care ne-au redevenit clienti, incheind un contract nou, dupa ce in trecut au fost nevoiti sa renunte la asigurare, a crescut in ianuarie-septembrie 2011 cu aproape 40% fata de intervalul similar din 2010. In plus, numarul total de contracte reziliate si rascumparate a scazut cu 31% fata de aceeasi perioada a anului trecut. 
  • - In acelasi timp, valoarea beneficiilor platite de ING in ianuarie-septembrie 2011 pentru evenimente asigurate si contracte ajunse la maturitate a fost de 47 milioane RON, cu peste 21% mai mare fata de intervalul similar din anul precedent.
  • - Marja de solvabilitate disponibila a ING Asigurari de Viata este 1,75 fata de nivelul minim cerut de lege de 1, iar coeficientul de lichiditate este de 4,68 comparativ cu nivelul minim cerut (*).

CORNELIA AURELIA COMAN, DIRECTOR GENERAL ING ASIGURARI DE VIATA: "La finele lui septembrie, nivelul activelor pe care le administram pentru clientii nostri de asigurari si pensii a ajuns la 1 miliard de euro, iar valoarea Net Promoter Score la achizitionarea unui contract ING Asigurari de Viata a ajuns la 65%, marcand o crestere cu 14% fata de inceputul anului. Aceste rezultate exprima increderea cu care ne investesc clientii nostri si dau masura demersurilor pe care le intreprindem constant pentru consolidarea activitatilor pe baze durabile si pentru a raspunde si mai bine nevoilor de siguranta, transparenta si consiliere profesionista ale clientilor.”

Pe piata de pensii facultative, cresterile inregistrate de fondurile ING din punct de vedere al numarului de clienti si al activelor nete din administrare au depasit evolutiile din piata. 

  • ‐ La finalul lunii septembrie 2011, cele doua fonduri facultative din administrarea ING - ING Activ si ING Optim - insumau 98.945 de participanti, in crestere cu peste 20% fata de aceeasi perioada din 2010 (in conditiile unui ritm de crestere de 17,8% la nivelul intregii piete). Aproape 44% dintre clientii care au incheiat o pensie facultativa in primele noua luni ale anului au ales unul dintre cele doua fonduri din administrarea ING.  (sursa: CSSPP). 
  • - Valoarea activelor nete aferente fondurilor facultative din administrarea ING era de 183,7(*) milioane RON la sfarsitul Q3 2011, in crestere cu 38% fata de Q3 2010 (si comparativ cu un ritm de crestere de 34,7% la nivelul intregii piete). Astfel, la finalul lunii septembrie a.c., ING Asigurari de Viata detinea pe piata Pilonului III o cota cumulata, in functie de active, de 45,8% (sursa: CSSPP).  
  • ‐ La nivelul lunii septembrie 2011, rata de rentabilitate anualizata(*) pentru ultimele 24 de luni a fost de 5,99% pentru ING Activ(*), fond din categoria celor cu grad de risc ridicat ce presupun o volatilitate mai crescuta in contextul unei expuneri mai mari pe piata de capital, si de 7,48% pentru ING Optim(*), fond din categoria celor cu grad de risc mediu.
  • - In ceea ce priveste sumele alocate de participanti in fondurile de pensii facultative oferite de ING, contributia medie la fondul ING Activ in primele noua luni a fost de 75,7 de RON (in crestere cu peste 8% fata de aceeasi perioada din 2010), iar la ING Optim de 81 RON (plus 12% fata de intervalul ianuarie-septembrie 2010).

CORNELIA AURELIA COMAN, DIRECTOR GENERAL ING ASIGURARI DE VIATA:  "In primele noua luni, 60 % din contractele de pensii facultative incheiate la ING sunt reprezentate de contractele individuale, in conditiile in care realitatile economice din ultimii ani au pus presiuni importante asupra companiilor. Totusi, pe masura ce economia isi va relua trendul de crestere, ma astept la cresteri mai accelerate si in zona corporate, pensia facultativa fiind un beneficiu extrasalarial aflat in topul preferintelor angajatilor si beneficiind de cel mai atractiv tratament fiscal.” 

Profitul brut inregistrat de ING Asigurari de Viata la 30 septembrie 2011 este de 25,5 mil. RON.

In primele noua luni ale lui 2011, ING Asigurari de Viata a obtinut un profit brut de 25,5 milioane RON(*), comparativ cu 46 mil. RON in aceeasi perioada a anului precedent. Rezultatul obtinut este superior celui bugetat si reflecta investitiile importante realizate de ING pentru cresterea satisfactiei si a beneficiilor oferite clientilor. 

Pe segmentul de pensii obligatorii, ING administreaza economiile pentru viitor a peste 1,6 milioane de participanti.

  • - La sfarsitul primelor noua luni din 2011, Fondul de Pensii Administrat Privat ING detinea active nete de 2,2 miliarde RON(*),in crestere cu 47% fata de nivelul inregistrat la sfarsitul aceleiasi perioade din 2010. Astfel, cota de piata a ING Pensii la sfarsitul lunii iunie a.c. era de circa 39%(*) (sursa: CSSPP) din piata pensiilor private obligatorii. 
  • - La aceeasi data, ING avea 1.681.970 clienti in Pilonul II, dintre care peste 96% au platit cel putin o contributie de la inceputul colectarii in sistem (sursa: CSSPP). 
  • - Contributia medie pe participant la Fondul de pensii administrat privat ING a fost de 56 RON in septembrie 2011, in crestere cu 28% fata de aceeasi luna din 2010. Contributia medie pe participant la nivelul pietei in septembrie a.c. a fost de 32,3 RON. 
  • ‐ Rata de rentabilitate anualizata(*) a fondului de pensii obligatorii al ING pentru ultimele 24 de luni a fost de 9,41%, fata de 4,76%in septembrie 2011, in conditiile in care fondul ING din Pilonul II are un grad de risc mediu. 

MARIUS POPESCU, DIRECTOR GENERAL ING PENSII SOCIETATE DE ADMINISTRARE A UNUI FOND DE PENSII ADMINISTRAT PRIVAT: "Consider ca vestea cea mai buna a toamnei, pentru fondurile de pensii private obligatorii, este majorarea contributiei la 3,5% din venitul brut al participantilor, cuprinsa in proiectul de buget pentru 2012. Salutam aceasta masura, absolut necesara pentru continuarea dezvoltarii Pilonului II si benefica pentru acumularea de resurse in conturile personale ale celor 5,6 milioane de contributori actuali si a celor viitori. Este un semnal important: in ciuda climatului economic dificil, economisirea privata trebuie sustinuta.

In ceea ce priveste performantele fondurilor de pensii private, este previzibil ca acestea se vor mentine real-pozitive pe termen mediu si lung, iar volatilitatea fondurilor de pensii va fi mult mai redusa decat cea a pietelor financiare, expunerea pe active mai riscante fiind pastrata in limite prudente. Atat performanta medie anuala a fondurilor de pensii private din Romania in ultimii trei ani - 12,3% - cat si experienta de mai multe decenii a fondurilor de pensii din statele dezvoltate sustin aceasta perspectiva, a unor performante pozitive pe termen lung.”

Tag-uri:
Ultimele stiri pe BankNews.ro: