Presedintele Peres: Un atac asupra Iranului este din ce in ce mai probabil

Data publicarii: 07-11-2011 | International

Presedintele israelian, Shimon Peres, a apreciat sambata seara ca 'un atac impotriva Iranului' din partea Israelului si a altor tari este 'din ce in ce mai probabil', transmite AFP.

'Serviciile de informatii din diverse tari care supravegheaza Iranul sunt ingrijorate si ii preseaza pe liderii lor sa avertizeze ca Iranul este pe cale de a se dota cu arma atomica', a declarat el pe canalul 2 al televiziunii nationale, potrivit mass-media israeliene. 

'Trebuie ca aceste tari sa-si indeplineasca angajamentele asumate (...) Exista o lista lunga de optiuni cu ceea ce trebuie facut', a mai spus seful statului evreu. 

Israelul a desfasurat joi un vast exercitiu de aparare pasiva, simuland un atac cu rachete conventionale si neconventionale in regiunea orasului Tel Aviv, dupa ce miercuri a testat cu succes o racheta balistica dotata cu un nou sistem de propulsie. 

Presa israeliana a mai informat despre un exercitiu desfasurat in ultimele zile de 14 avioane israeliene in Sardinia, in cooperare cu aviatia italiana pentru a se antrena in vederea unor misiuni 'la lunga distanta' necesitand in special alimentarea in zbor. 

Locuitorii Israelului sunt practic divizati la egfalitate intre sustinatorii (41 la suta) si opozantii (39 la suta) unui atac impotriva instalatiilor nucleare iraniene, potrivit unui sondaj. 

Teheranul a avertizat ca va 'pedepsi' Israelul in cazul unui atac.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: