Festivalul National de Teatru aduce in ultima zi spectacole semnate de Alexandru Dabija, Andrei Serban si Zsolt Harsanyi

Data publicarii: 07-11-2011 | Lifestyle

Ultima zi a celei de-a 21 editii a Festivalului National de Teatru aduce in atentia publicului spectacole ca "Despre iubire la om", in regia lui Alexandru Dabija, "Ivanov" in regia lui Andrei Serban sau "Ingropati-ma pe dupa plinta" in regia lui Laszlo Beres.

"Despre iubire la om", o adaptare de Niculae Urs dupa povestea "Marfa vie" de A.P. Cehov, in regia lui Alexandru Dabija, pastreaza farmecul dulce-amarui al textului cehovian si pune foarte bine in valoare actorii Teatrului Dramatic "Sica Alexandrescu" din Brasov, spectacolul urmand sa poata fi vazut duminica, de la ora 18,00, la Sala Mare a Teatrului National din Bucuresti. 

Tot la Teatrul National va fi prezentata, de la ora 18,00, la Sala Atelier, piesa "Yerma" de Federico Garcia Lorca, in regia lui Laszlo Beres, director al Teatrului Figura Studio din Gheorgheni si coregrafia lui Lorant Andras, laureat al Premiului special al UNITER pentru coregrafie in 2011. "Yerma" este un exercitiu plin de sensibilitate si de forta al unei echipe de interpreti ce evolueaza la unison, propunand un original vocabular de imagini, gesturi si miscari, potrivit organizatorilor. 

La Sala Izvor a Teatrului Bulandra, actuala Sala "Liviu Ciulei", iubitorii teatrului vor putea vedea, de la ora 18,00, piesa "Ingropati-ma pe dupa plinta", dupa Pavel Sanaev, in dramatizarea si regia lui Yuri Kordonsky. Povestea este spusa de un baietel de noua ani, interpretat de actorul Marian Ralea, care reconstituie universul copilariei lui, dominata de imaginea unei bunici maniaco-depresive, interpretata magistral de actrita Mariana Mihut. Alaturi de ei, pe scena vor urca si actorii Claudiu Stanescu, Andreea Bibiri si Marius Florea Vizante. 

Teatrul Bulandra va gazdui la Sala "Toma Caragiu", de la ora 20,00, piesa de teatru "Ivanov" de A.P. Cehov, in regia lui Andrei Serban. Spectacolul ofera iubitorilor de teatru ocazia sa reintalneasca pe scena actori ca Victor Rebengiuc, Vlad Ivanov, Mirela Oprisor, Cornel Scripcaru si multi altii. 

La Centrul Cultural pentru UNESCO "Nicolae Balcescu" regizorul Victor Ioan Frunza aduce, de la ora 18,00, piesa de teatru "Furtuna" de W. Shakespeare. Spectacolul, o comedie a libertatii si a identitatii, va oferi prilejul intalnirii cu persoanele lui Shakespeare intr-un un spectacol care poate fi deopotriva clasic si acut contemporan. 

De la ora 20,00, Teatrul National de Opereta "Ion Dacian" prezinta spectacolul regizat de Zsolt Harsanyi, "Platonov", de A.P. Cehov, o stranie tragicomedie a singuratatii, protagonistul fiind, spun criticii, un anti-Don Juan absurd. El fuge de femeile care il urmaresc cu dragostea lor, dar tocmai in relatie cu ele isi implineste trasatura definitorie a destinului - singuratatea. Tinerii actori din trupa "Tompa Miklos" a Teatrului National din Targu-Mures incearca sa desluseasca intreaga complexitate a textului cehovian si sa prezinte, cu mijloace teatrale moderne, povestea lui Platonov ca pe o paradigma existentiala perena. 

Gongul final al Festivalului National de Teatru va rasuna la Teatrul "Bulandra", Sala "Toma Caragiu", duminica, la ora 23,30.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: