Oferte de Revelion: de la 300 de euro in Romania pana la 10.000 de euro in Insulele Maldive

Data publicarii: 07-11-2011 | Turism

Ofertele pentru petrecerea de Revelion au fost extrem de variante la editia din acest an a Targului de Turism a Romaniei, care se inchide duminica, cei interesati avand de ales intre a-si petrece vacanta in tara, unde pachetele pornesc de la 300 de euro, sau sa isi petreaca trecerea intre ani in destinatii exotice, unde un pachet poate ajunge la 10.000 de euro in Insulele Maldive.

Daca raman in Romania pentru petrecerea Sarbatorilor de iarna, romanii pot alege fie un Revelion la Baile Tusnad, unde la o pensiune de trei stele preturile pleaca de la 300 de euro de persoana pentru cinci zile cu demi-pensiune inclusiv masa de Revelion. 

Preturile sunt similare, pentru aceleasi servicii, si la hoteluri din Germisara, Sinaia sau Baile Herculane. Mai scumpe sunt ofertele din Poiana Brasov, acolo unde, pentru petrecerea a cinci zile la un hotel de patru stele, cu mic dejun si cina de Revelion, cei interesati vor trebui sa cheltuiasca circa 500 de euro de persoana. 

La Sovata, in functie de numarul zilelor de cazare, pentru trei nopti de Revelion costul unei mini-vacante pleaca de la 300 de euro de persoana si ajunge la circa 500 de euro pentru 6 nopti cu pensiune completa, la care se adauga programe de SPA. 

Daca nu vor sa ramana in Romania, romanii pot sa aleaga Turcia, unde preturile pleaca de la 265 de euro de persoana la hotel de trei stele cu demipensiune si pot ajunge la 400 de euro la hoteluri de cinci stele, cu demi-pensiune, la Kusadasi. 

Pentru un Revelion petrecut in Egipt, intr-o croaziera pe Nil, preturile sunt de curca 800 de euro la hoteluri de patru stele all inclusive. 

In Bulgaria, pretul unui pachet turistic de Revelion este, in medie, de 210 euro de persoana la hoteluri de patru stele, cu masa de Revelion inclusa. 

Pentru cei care isi permit, agentiile de turism ofera si sejururi de Revelion in destinatii exotice, la preturi pe masura. 

Pentru o vacanta de sapte zile in Republica Dominicana, pretul este de 1.200 de euro de persoana. In Insulele Mauritius, un sejur de sapte zile, cu transportul inclus si servicii all inclusive costa 3.500 de euro de persoana. 

Cele mai scumpe vacante de Revelion sunt in Bora Bora, 7.000 de euro de persoana pentru zece zile all inclusive, si Insulele Maldive, unde o vacanta de zece zile cu transport inclus si servicii de lux depaseste 10.000 de euro de persoana. 

Targul de Turism al Romaniei a avut loc in in perioada 3 - 6 noiembrie la Romexpo si a reunit peste 110 participanti din 19 tari, precum Argentina, Austria, Brazilia, Cuba, Bulgaria, Chile, India, Venezuela, Mexic, Japonia, Peru, Republica Moldova, Uruguay etc. Participantii la targ, printre care se numara autoritati in domeniu, din Romania si strainatate, organizatii patronale si asociatii profesionale, agentii de turism si tour-operatori, hoteluri si pensiuni, organizatori de congrese si turism de afaceri, edituri si institutii culturale, au expus pe o suprafata de peste 8.500 de metri patrati. 

In paralel cu targul s-a desfasurat a XIX-a editie a targului Romhotel, dar si saloanele Art Cuisine si Caffe&Chocolat. 

De asemenea, organizatorii au pregatit pentru vizitatorii specialisti nu numai o serie de conferinte si seminarii, dar si lansari de carte si doua expozitii de fotografie divers colorate - Venetia in alb negru versus Satul Romanesc. 

Targul de Turism al Romaniei - Toamna 2011 a fost organizat de Romexpo, in colaborare cu Camerele de Comert si Industrie din Romania, UNESCO Romania, Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania, Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc, Televiziunea Travel Mix si Asociatia Turism Verde. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: