Grecia: Acord privind un Guvern de uniune nationala, fara Giorgios Papandreou. Alegeri pe 19 februarie

Data publicarii: 08-11-2011 | International

Premierul grec, Giorgios Papandreou, si liderul opozitiei de dreapta, Antonis Samaras, au ajuns duminica seara la un acord privind formarea unui Guvern de uniune nationala, care nu va fi condus de actualul prim-ministru. De asemenea, cele doua parti au cazut de acord ca data de principiu a alegerilor anticipate sa fie 19 februarie.

Samaras, liderul opozitiei si Papandreou vor avea alte intrevederi, luni, pentru a desemna un nou prim-ministru si componenta guvernului. 

Georgios Papandreou a convocat duminica dupa-amiaza o reuniune de urgenta a Consiliului de Ministri, dupa intrevederea pe care liderul principalului partid grec de opozitie, Antonis Samaras, a avut-o cu presedintele Greciei, Karolos Papoulias.

Seful statului l-a convocat pe liderul conservator pentru a examina posibilitatea formarii unui guvern de uniune nationala, cu participarea tuturor fortelor politice, care sa aplice masurile recent convenite la Bruxelles cu privire la salvarea financiara a Greciei.

Samaras a declarat duminica, dupa intrevederea cu presedintele Papoulias, ca premierul grec Georgios Papandreou trebuie sa demisioneze pentru a debloca situatia.

Potrivit unor sondaje de opinie publicate duminica de presa elena, grecii sunt de acord cu un guvern de uniune nationala si sustin in proportie de pana la 80 la suta mentinerea tarii in zona euro.  

Sursa: TVR.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: