Cati romani au probleme cu banii. Cati mai economisesc si la ce se asteapta in viitor

Data publicarii: 10-11-2011 | Finante-Banci

Peste jumatate dintre romani afirma ca reusesc cu greu sa isi acopere cheltuielile obisnuite, iar aproape un sfert spun ca au datorii, potrivit unui studiu realizat de GfK Romania, care precizeaza ca aceste informatii sunt aproape identice cu cele colectate in octombrie 2010.

"Dupa o vara in care increderea romanilor dadea semne de revenire, primele luni de toamna au adus scaderea indicelui de incredere a populatiei masurat de Barometrul de Incredere a Consumatorului realizat de GfK. Nivelul acestui indice in luna octombrie este in linie totusi cu media ultimului an. Daca in octombrie 2010 aproape trei sferturi dintre romani considerau ca situatia financiara a familiei lor este mai rea decat cu 12 luni in urma, in octombrie anul acesta sunt vizibile imbunatatirile - numai 6 din 10 dintre cei chestionati manifesta acelasi sentiment negativ", se arata intr-un comunicat al companiei de cercetare de piata.

Mai mult de jumatate dintre romani (56%) spun ca reusesc cu greu sa isi acopere cheltuielile obisnuite, in vreme ce aproape un sfert spun ca sunt datori (24%). Situatia la acest capitol arata aproape identic cu luna octombrie 2010, iar variatiile lunare din ultimul an sunt nesemnificative, potrivit sursei citate.

Integral in Mediafax.ro