Robert Rekkers: Importanta este gasirea investitorilor straini interesati de actiunile Banca Transilvania

Data publicarii: 11-11-2011 | Finante-Banci

Gasirea investitorilor interesati de actiunile Bancii Transilvania (BT) si trecerea la normele internationale de raportare financiara (IFRS) reprezinta unele dintre conditiile pentru listarea bancii pe bursele din strainatate, ne-a declarat Robert Rekkers, directorul general al BT. 

Reporter: Ministerul Economiei a anuntat recent ca Banca Transilvania, alaturi de o alta banca, ar putea intra actionar la "Oltchim", ca urmare a reconversiei datoriilor in actiuni. Este interesata Banca Transilvania de o asemenea procedura? 

     Robert Rekkers: Am inteles ca este o strucutura care se afla in discutie la Bruxelles. Intr-adevar, analizam aceasta oportunitate de a accepta o conversie partiala a datoriilor pe care "Oltchim" le are inclusiv fata de BT. Depinde foarte mult si de un proces corect de "due diligence". Aceasta este o situatie punctuala si nu reprezinta pentru noi o strategie sau o politica in viitor, sa convertim datoriile in actiuni. Vrem sa fim constructivi, sa gasim o solutie pentru "Oltchim" si de aceea analizam aceasta propunere. Dar sunt mai multe de spus acolo, ca pret, ca valori si "cum arata" compania per ansamblu.

Cititi interviul integral in Bursa.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: