Finantarea Serviciilor Sociale pentru familie si copil in Romania - atelier de lucru la Camera Deputatilor

Data publicarii: 14-11-2011 | Lifestyle

In contextul unei vizibilitati reduse a respectarii si apararii drepturilor copiilor la nivelul Romaniei, Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) alaturi de partenerii sai, Reprezentanta UNICEF in Romania, Ambasada Frantei, Delegatia Wallonie - Bruxelles, Ambasada Spaniei, Ambasada Norvegiei, Amabasada Canadei, Ambasada Elvetiei, Fundatia Parada si Organizatia Internationala a Francofoniei, implementeaza in perioada septembrie 2011 - decembrie 2011, proiectul "Pentru cucerirea drepturilor noastre - Festivalul Drepturilor Copilului”.

Festivalul Drepturilor Copilului are drept scop cresterea vizibilitatii implicarii persoanelor din diferite domenii (educatie, sanatate, protectie sociala, arta, cultura, mass-media, societate civila sau institutii publice etc.) in respectarea, promovarea si apararea drepturilor copiilor.

In cadrul acestui proiect, FONPC, sub Inaltul Patronaj al Presedintiei Camerei Deputatilor, a organizat astazi, 14 noiembrie 2011,  un atelier de lucru cu privire la finantarea serviciilor sociale pentru copil si familie in Romania. Obiectivul evenimentului este elaborarea unui plan de actiune privind delegarea de servicii sociale in Romania tinand cont de experienta organizatiilor si institutiilor participante la acest atelier de lucru.

La acest atelier participa reprezentanti ai autoritatilor locale si centrale, decidenti politici, reprezentanta UNICEF in Romania, Ambasade, reprezentanti ai ONG-urilor si ai mass-mediei. 

Daniela Gheorghe, Director Executiv FONPC, declara: "Finantarea serviciilor sociale in Romania este inca un subiect extrem de important atat pentru furnizorii privati, cat si pentru cei publici si nu in ultimul rand si pentru beneficiarii acestor servicii. In Romania exista la momentul actual propuneri legislative privind finantarea serviciilor sociale si reforma sistemului social, insa, totodata, Romania se afla intr-un moment critic in ceea ce priveste finantarea serviciilor sociale. Atat ONG-urile, cat si autoritatile publice se regasesc in imposibilitatea de a asigura finantarea tuturor serviciilor necesare la nivel local si judetean. La sfarsitul acestui atelier se vor face recomandari, pe care FONPC le va transpune intr-un document final al proiectului - Pentru cucerirea drepturilor noastre - Festivalul Drepturilor Copilului, document ce va sta la baza unor propuneri de ameliorare legislativa in privinta acestor servicii.”

Ultimele stiri pe BankNews.ro: