Coalitia a decis comasarea alegerilor si reducerea parlamentarilor, USL ameninta cu motiune

Data publicarii: 14-11-2011 | Politica

Coalitia a convenit in sedinta de luni, comasarea alegerilor pentru noiembrie 2012, reducerea numarului de parlamentari, insa cu mentinerea Parlamentului bicameral, a anuntat liderul UDMR Kelemen Hunor. Replica opozitiei nu s-a lasat asteptata, USL anuntand o motiune de cenzura in cazul in care Guvernul isi asuma raspundera la pachet pe cele doua propuneri.

Kelemen Hunor, a declarat ca la discutiile de luni s-a conturat o decizie, "un compromis", atat din partea UDMR, cat si a PDL.

"Aceste principii cu care am fost de acord cu totii inseamna comasarea alegerilor anul viitor, undeva in noiembrie, ramanerea la sistemul bicameral, cu reducerea numarului de parlamentari. La Camera Deputatilor numarul de parlamentari va fi de 300-301, iar la Senat ramane varianta cu 88 de senatori, cate doi pentru fiecare judet si pentru fiecare sector al Capitalei", a afirmat Kelemen.

Udemeristul a declarat luni, pentru NewsIn, ca in cadrul sedintei coalitiei s-a decis promovarea unui sistem de vot mixt pentru Camera, prin vot uninominal si lista nationala de compensare, iar senatorii sa fie alesi uninominal, cate doi pe fiecare judet si cate unul pe sector.

Integral in Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: