Conducerea Senatului va discuta solicitarea PSD de inlocuire a lui Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului

Data publicarii: 14-11-2011 | Actualitate

Liderul Grupului parlamentar al PSD din Senat Ilie Sarbu a primit mandat din partea partidului pe care il reprezinta sa reia, in sedinta Biroului Permanent al Senatului de luni, solicitarea de inlocuire a lui Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului cu Titus Corlatean.

Liderul Grupului parlamentar al PNL din Senat Puiu Hasotti a declarat, inainte de inceperea sedintei Biroului Permanent al Senatului, ca, in opinia sa, PSD nu ar trebui sa aiba dificultati in a-l inlocui pe Mircea Geoana din functia pe care acesta o detine, atata timp cat intelegerea cu PDL, din 2008 va fi respectata. 

"La inceputul lui 2008, intre PSD si PDL a avut loc o negociere politica care a prevazut ca postul de presedinte al Senatului sa revina PSD iar cel de presedinte al Camerei Deputatilor PDL. Daca s-ar respecta aceasta intelegere politica ar insemna ca PSD sa aiba libertatea de a il inlocui pe Mircea Geoana fara alte candidaturi", a declarat Hasotti, adaugand ca o decizie clara urmeaza sa fie luata de conducerea PSD in ceea ce il priveste pe Mircea Geoana. 

Pe de alta parte, senatorul PDL Radu Berceanu a declarat ca in cadrul PDL nu s-a discutat depunerea unor eventuale candidaturi pentru functia de presedinte al Senatului, adaugand ca el nu "este dispus" sa preia functia detinuta de Mircea Geoana. 

"Nu discutam despre pielea ursului din padure. Cand se va vacanta postul vom vedea. Personal nu sunt dispus (sa preiau functia de presedinte al Senatului - n.r.", a afirmat senatorul liberal. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: