Cum sa tii sub control factura de mobil atunci cand iesi din Romania

Data publicarii: 15-11-2011 | IT&C

Va pregatiti sa calatoriti in afara tarii si va ganditi sa inchideti telefonul de teama facturii? E mai simplu sa cititi articolul urmator care se vrea un ghid complet despre roaming.

1. Internetul mobil costa o avere in roaming, pornind de la 2.48 Euro pentru fiecare MB de trafic -- cu cat va indepartati mai mult de zona cuprinsa in granitele UE cu atat veti plati mai mult, costul pentru 1 MB putand ajunge la peste 10 Euro.

Pentru a face o comparatie, doar deschizand cateva pagini de internet sau consultandu-va mailurile primite intr-o zi puteti sa consumati 1 MB.

Recomandari:

  • 1. folositi cat mai mult hot-spot urile de internet wireless gratuit. O lista cu mai multe locatii din intreaga lume unde puteti gasi internet wireless gratuity gasiti aici: jiwire 
  • 2. nu descarcati atasamentele mesajelor primite prin e-mail, doar vizualizati mesajul
  • 3. pentru utilizatorii de smartphone urmariti instructiunile trecute aici: iPhone, Samsung Galaxy sau BlackBerry

2. Consulta ofertele furnizorului tau de telefonie mobila. 

Fie ca esti abonat Cosmote, Orange, RDS sau Vodafone nu pleca in afara tarii fara sa verifici ce optiuni au aceste companii in oferta. Astfel, pentru trafic intens de voce sau de date poti gasi la toate companiile mentionate mai sus optiuni care va pot reduce costurile la mai putin de jumatate.

Incepand cu 1 iulie 2011 urmand prevederile directivei UE costul per minut pentru apelurile primite sau efectuate in cadrul UE este urmatorul:

  • 0.35 euro/min (fara TVA), pentru apelurile efectuate 
  • 0.11 euro/min (fara TVA), pentru apelurile primite

Pentru convorbirile efectuate din si catre o tara aflata in afara UE verificati cu atentie in ce zona tarifara se afla aceasta.

Mai multe pe MoneyCenter.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: