Romanii nu se asigura obligatoriu, dar se asigura facultativ

Data publicarii: 17-11-2011 | Finante-Banci

Volumul total de subscrieri ale celor 22 de companii membre UNSAR, dupa primele noua luni din 2011, a scazut cu 5% fata de anul trecut. Totusi, volumul politelor facultative de locuinta a urcat cu 91%, in timp ce vanzarile de asigurari obligatorii scad constant.

Analiza defalcata pe cele doua mari linii de business ale companiilor de asigurari din Romania releva faptul ca asigurarile de viata continua sa reprezinte motorul pietei in aceasta perioada marcata de instabilitate la nivel macroeconomic.  Astfel, cu un volum al subscrierilor de 1,1 miliarde lei, in crestere cu 8,2% fata de primele trei trimestre din 2010, ponderea acestei categorii in totalul subscrierilor de pe piata s-a majorat de la 19,8% la 22,5% in perioada de raportare. Rezultatele bune inregistrate de segmentul life s-au datorat in mai mare masura vanzarii de polite cu randament garantat (63% din total), in timp ce asigurarile cu componenta investitionala (unit-linked) au reprezentat circa 37% din portofoliile companiilor membre UNSAR.

Prin contrast cu dinamica inregistrata in life, sectorul non-life continua sa piarda teren. Astfel, in perioada de raportare subscrierile la aceasta categorie au fost de 3,8 mld. lei, in scadere cu 8,2% comparativ cu primele 9 luni ale anului trecut.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: